Juffendag!

Wat hebben de juffen van groep 1/2 zich jarig gevoeld! Wij kregen een echte jungle-juffendag, georganiseerd en begeleid door vele hulpouders. Bedankt voor deze fijne dag!

rekenen maar dan anders

Vandaag eens een rekenles zonder dat het boek opengaat. We spellen tafelganzenbord, maken een puzzel met sommen, maar het allerleukst zijn toch wel de smartgames. Lekker laten kraken die hersenen.

leskist vlinders

We hebben een leskist van het NME over vlinders in de klas.
Wat is het super om van dichtbij de cyclus van eitje tot vlinder te kunnen aanschouwen. Na het weekend waren we zomaar 4 vlinders rijker.

vreemde snuiters….

…. of rare vogels? We hebben het gelukkig niet over de kinderen of leerkrachten van deze groep ;-)!

Open Ochtend afgelast

Doordat de directie afwezig is op 6 juni gaat de geplande open ochtend niet door. Trots mogen wij vertellen dat onze school meedoet aan een Europees project rondom PBIS. In Kroatië is onze school aanwezig bij een vergadering en een conferentie. Tijdens de conferentie zal een presentatie gegeven worden over PBIS bij ons op school.

Groep 7 op survival.

Schoolreisje groep 7

We gingen met de klas naar Go Challenge in Heino. Toen we aankwamen moesten we in groepjes verzamelen.
Dit zijn een paar onderdelen:
 Opblaasparcours
 Trapeze
 Hoogteparcours
 Kano
 Stepfiets
 Waterparcours
 Klimmuur
 Gps

Projectweek

Het thema was landen en groep 3 koos voor Kenia. We hebben veel geknutseld, gezongen en gewerkt over dit leuke thema. Een ouder uit groep 4 kwam met haar zoon een presentatie geven. Dit vonden de kinderen wel heel erg leuk. Beiden juffen zijn in Afrika geweest en lieten foto’s van de reis die ze gemaakt hadden zien.

Bezoek aan de imker

Vanaf deze week zijn wij twee weken alles aan het leren over Marij de Bij! Daarom mochten de kleutergroepen vandaag een bezoek brengen aan de imker op landgoed Schothorst en allemaal activiteiten doen!

Koningsspelen

Vorige week vrijdag hebben we een hele leuke pre-koningsdag gehad. We zijn begonnen met een ontbijtje in de klas, daarna hebben we heeeeel veel rondjes gelopen om geld in te zamelen voor de dierenambulance en ’s middags mochten we ook nog een hiphop-workshop volgen.

Schoolreis 2018!

Wat een gezellige dag hebben wij gehad! In een grote bus gingen we naar Schateiland en zijn we echte piraten geworden! We hebben een schat gezocht, goudblokjes gezocht, geklauterd en natuurlijk lekker gegeten.

Cadeautjes

Nee er was niemand jarig, dus geen cadeautje met een papiertje en een strik. Een cadeautje in de vorm van een compliment. Voor onze klas niet nieuw om elkaar bewust te maken van elkaars kwaliteiten, maar deze vorm hadden we nog nooit uitgevoerd. Wat is er nou mooier om zomaar een compliment te ontvangen, aanvaarden en alleen maar dankjewel te hoeven zeggen. Het was een kwartier doodstil in de klas en iedereen ging naar huis met een prachtig cadeau.

Buiten gym!

Wat is er nou leuker dan met alle kleuters buiten gymmen in het zonnetje?

Lentevogels

Speciaal voor deze prachtige lente hebben wij deze vrolijke vogels gemaakt!

Kinderboerderij

Wat waren het gezellige middagen! Gisteren ging 1/2b naar Stadsboerderij de Vosheuvel en vandaag was 1/2a aan de beurt.

We hebben genoten van de zon, de geitjes, de lammetjes en alle andere leuke dieren.

Techniekles

Bouw een stevige constructie met kikkererwten en cocktailprikkers, dat was de opdracht. Wat een bijzondere objecten hebben de kinderen gemaakt. Het is het kijken in groep 6 waard!

Schoolreisje naar Schateiland Zeumeren

Samen met groep 3 op schoolreis naar Schateiland Zeumeren. Goud en zilverstukken zoeken in het zand of water, springen op de trampolines, verstoppen in het doolhof of een digitale kennisquiz. Er was voor ieder wat wils. Wat een ontzettend leuke dag was het!

Afsluiting landenproject Mexico

3 weken lang stond het land Mexico centraal in groep 4. We hebben er over gepraat, gezongen, geknutseld, getekend, gedichten over gemaakt en filmpjes over gekeken. Wij zijn inmiddels een stuk wijzer geworden over dit prachtige land.

Landenproject

We zijn al twee weken druk bezig met een landenproject in de hele school. Onze groep werkt over Nederland en Belgi. Dat betekent veel lekkere gekleide frietjes, tulpen, molens en natuurlijk wafels bakken en proeven! Donderdag hebben we een tentoonstelling voor alle ouders om onze kunstwerken te komen bewonderen.

Welke kwaliteit past bij de ander

Een prachtige les over luisteren en naar elkaar kijken.
Hoe zie jij de ander, waar is de ander goed in en vooral, waarom vind je dat?
Wat een mooie gesprekken vonden er plaats.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is….

…. waar kijk jij naar, wat is jouw doel?