Lezen, maar dan net even anders

In groep 7 vinden wij lezen heel leuk. Daarom mogen wij van de juf zo nu en dan lezen in een houding die wij lekker vinden. Languit, rechtop, staand, van alles mag, zolang wij maar aan het lezen zijn. En dat vinden wij helemaal geen probleem!

Buiten leren, wel zo leerzaam

Waarom alleen maar in de klas leren als je buiten de lesstof in werkelijkheid voor je ziet? Daarom is groep 7 naar Landgoed Schothorst geweest. Mooi weer, leuke opdrachten en veel gezelligheid. Wanneer gaan wij weer?

tafels visualiseren

Wat wil je leren in groep 4… de wens van veel kinderen… keersommen!!! Nou aan de slag dan.
Wat is een keersom precies en hoe schrijf je het op, dat is waar we in de beginfase veel tijd en aandacht aan besteden. In plaats van ‘kale’ sommen in het werkboek gaan we het eerst visualiseren. Hoeveel groepjes zie je en hoe groot is 1 zo’n groepje dan? Vertel eens wat je ziet.
Verspreid door de klas lagen verschillende sommen waarbij de kinderen de opdracht kregen om te ontdekken welke plussommen er lagen en of  ze hier ook een keersom van konden maken.
Met rode wangen aan de slag, heerlijk dat ontdekkend leren.

SCHOOLFOTOGRAAF

In het nieuwe schooljaar zijn wij in september weer toe aan nieuwe foto’s van de schoolfotograaf. Onze fotograaf komt op maandag 24 en dinsdag 25 september langs om weer mooie plaatjes te schieten. Mooie kleren aan, je mooiste glimlach naar voren en……….. FLITS!

Chantal Veldkamp

Onze onderwijsassistente Chantal is een echte duizendpoot. In alle groepen assisteert zij en heeft zo meer kinderen onder haar hoede dan wie dan ook! Voor alle ondersteunende activiteiten is zij beschikbaar.

Stilte voor de storm

De juffen zijn er klaar voor. De klas is ingericht. De tafelgroepjes zijn gevormd. De schriften zijn geschreven. De luizenzakken gewassen. Het rooster voor dag 1 hangt klaar.
Kortom…. laat het schooljaar 2018-2019 maar beginnen!!!

Arine Stronkhorst

Arine staat als IB’er positief in het leven. Haar lijfspreuk is dan ook, net als die van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Elsa Roosendaal

Elsa zorgt er op een positieve manier voor dat de kinderen door middel van inzet, vertrouwen en doorzettingsvermogen het maximale uit zichzelf kunnen halen. Zij is er van overtuigd dat dit pas mogelijk is als een kind zich prettig voelt in de klas en met plezier naar school gaat. Zij zelf levert hier met veel plezier een bijdrage aan!

Denise Buitendam

Voor Denise is het uitgangspunt om je goed te kunnen ontwikkelen een veilige, vertrouwde en positieve (leer)omgeving. Pas als je goed in je vel zit dan maak je stappen vooruit. De samenwerking met ouder(s)/verzorger(s) vindt zij hierin erg belangrijk. Samen aan het werk om het beste voor het kind te doen!

Jamilla van Veen

Jamilla is als onze jongste leerkracht, ook de sportiefste. Naast haar passie lesgeven aan kleuters, vind je haar vaak in het zwembad om op hoog niveau haar wedstrijden te zwemmen. Jamilla weet wel wat doelgericht werken is!

Caroline Farret Jentink

Caroline heeft zich vanaf de PABO doorontwikkeld tot een kleuterjuf in hart en nieren.
De spontaniteit van jonge kinderen spreek haar enorm aan en hier maakt ze in haar dagelijkse lespraktijk zo veel mogelijk gebruik van, zonder de kleuterdoelen uit het oog te verliezen.

De slak

De vlinders waren nog maar net uitgevlogen of we kregen een leskist rondom ‘de slak’ van het NME.

We hebben spelletjes gedaan, gekeken naar het slijmspoor van de slak, slakken eten gegeven, met een loep van dichtbij bekeken en sommige kinderen durfden de slakken zelfs aan te raken of op hun lichaam te plaatsen.
Weer een ervaring rijker. Voortaan kijken we op een heel andere manier naar dit kleine beestje.

BewarenBewaren

Oud wordt nieuw papier!

Deze leskist van natuur&techniek sloot mooi aan op het hoofdstuk van aardrijkskunde: ‘kunnen we de aarde opmaken?’

Juffendag!

Wat hebben de juffen van groep 1/2 zich jarig gevoeld! Wij kregen een echte jungle-juffendag, georganiseerd en begeleid door vele hulpouders. Bedankt voor deze fijne dag!

rekenen maar dan anders

Vandaag eens een rekenles zonder dat het boek opengaat. We spellen tafelganzenbord, maken een puzzel met sommen, maar het allerleukst zijn toch wel de smartgames. Lekker laten kraken die hersenen.

leskist vlinders

We hebben een leskist van het NME over vlinders in de klas.
Wat is het super om van dichtbij de cyclus van eitje tot vlinder te kunnen aanschouwen. Na het weekend waren we zomaar 4 vlinders rijker.

vreemde snuiters….

…. of rare vogels? We hebben het gelukkig niet over de kinderen of leerkrachten van deze groep ;-)!

Groep 7 op survival.

Schoolreisje groep 7

We gingen met de klas naar Go Challenge in Heino. Toen we aankwamen moesten we in groepjes verzamelen.
Dit zijn een paar onderdelen:
 Opblaasparcours
 Trapeze
 Hoogteparcours
 Kano
 Stepfiets
 Waterparcours
 Klimmuur
 Gps

Projectweek

Het thema was landen en groep 3 koos voor Kenia. We hebben veel geknutseld, gezongen en gewerkt over dit leuke thema. Een ouder uit groep 4 kwam met haar zoon een presentatie geven. Dit vonden de kinderen wel heel erg leuk. Beiden juffen zijn in Afrika geweest en lieten foto’s van de reis die ze gemaakt hadden zien.

Bezoek aan de imker

Vanaf deze week zijn wij twee weken alles aan het leren over Marij de Bij! Daarom mochten de kleutergroepen vandaag een bezoek brengen aan de imker op landgoed Schothorst en allemaal activiteiten doen!