Stadswandeling

Dinsdag 24 mei heeft groep 5 een stadswandeling gemaakt door de oude binnenstad van Amersfoort. We werden begeleid door onze priv stadsgids Hanneke Berger. We gingen samen met een aantal ouders die ons met de auto hebben gebracht en de groepjes hebben begeleid. Vlakbij het burgerweeshuis stond Hanneke al op ons te wachten. Daar vertelde zij ons het verhaal van 2 kinderen, Catharina (Kaatje) en haar jongere broer Johannes (Hannes), die als weeskinderen in het Burgerweeshuis woonden. Kaatje en Hannes namen ons via een speurtocht mee door het historische Amersfoort van de 17e eeuw. We waren met 6 groepjes en daar hadden de kinderen mooie namen voor bedacht: de Poortwachtertjes, de Morgensterren, de Duiveltjes, de Middeleeuwtjes, de Muurtjes en de Ontdekkertjes.
Wat hebben wij toch een prachtige oude binnenstad! Het was een leuke en leerzame ochtend en een mooie afsluiting van onze geschiedenislessen.