Week van de groene voetstappen

De week van de Groene Voetstappen is de Nederlandse versie van de internationale “Green Footprint” actie en is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Groene voetstappen verzamel je door in de Europese mobiliteitsweek lopend en fietsend naar school te gaan. Zo verdien je stickers en zet je iedere dag een stap richting een gezond klimaat.

Hoe werkt het

Voor elke heen- of terugreis die te voet, per fiets of per step wordt afgelegd spaar je één ‘Groene Voetstap’. In de Europese Mobiliteitsweek is het groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en bewust autogebruik. Door mee te doen met het verzamelen van ‘Groene Voetstappen’ ontdekken leerlingen en hun ouders dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om te voet of per fiets of step naar school te gaan, maar ook beter voor het klimaat.

Meer weten?

Uiteraard dragen wij ook ons groene voetje bij! Daarom is bij OBS De Meander de week van 16 t/m 20 september de “Week van de Groene Voetstappen”. Wil je meer weten over het initiatief? Dan kan je dat vinden op de website www.groenevoetstappen.nl.