Low budget activiteiten met water

Dit jaar staat OBS De Meander in het teken van “water”. De Ouderpraat wil graag bij dit thema stilstaan! Daarom vindt je hier een aantal leuke activiteiten met water. Sommigen zijn echt voor een warme zomerdag, maar ook voor de komende koude dagen (brrrr) zijn er genoeg leuke dingen te doen met water. We wensen jullie veel plezier!

• Flessenvoetbal -> vul plastic flessen voor de helft met water voor zoveel mensen als er meedoen aan het spel. Doe de dop niet op de fles. Het is de bedoeling om deze flessen met een bal om te schoppen/gooien. Degene waarvan de fles als eerste leeg is, is af.
  • Fruit/snoep happen uit een bak met water -> vul een bak met fruit of snoepjes (in een papiertje), doe daar water bovenop en de kinderen moeten het stuk fruit of snoep uit de bak water halen zonder hun handen te gebruiken!
  • Lekker zonnetje buiten maar net ietsje te koud om een heel zwembad op te zetten? Zet een paar emmers water in de tuin met plastic bekers e.d. en de kids vermaken zich prima!
  • Met siroop zelf waterijsjes maken en later natuurlijk opeten.
  • Is het vervelend weer buiten, koud en bibberig…. Lekker spelen in bad kan een feest zijn. Heb je geen bad…. Een paar emmers water in de douche is ook erg leuk!
  • Waterballonnetjes gooien blijft leuk!
  • Watergevecht op straat met een aantal buurkinderen en waterpistolen, leuk als de ouders ook meedoen!
  • Lekker sopje met badschuim/doucheschuim maken en neem samen een voetenbadje, relaxed een boekje erbij voorlezen, heeeeeeeeeeeeeeeerlijk!
  • Vul een grote bak met water, neem diverse voorwerpen en ga samen met je kind eens kijken wat er wel en niet kan blijven drijven.
  • Favoriete hobby van vele papa’s en kinderen, samen de auto wassen!
  • Voor de grotere kids -> samen met mama een leuk kleurtje in je haar wassen J
  • Maak samen eens een mooi schilderij met waterverf (voor de kleintjes)
  • Of voor de grotere kinderen…. Een mooi schilderij met aquarelverf
  • Voor de regenachtige dagen -> maak eens een regenmeter
  • Kook samen eens wat macaroni, kijk samen hoe de macaroni verandert van hard naar zacht. Hoe komt dat? Het water borrelt, wat betekent dat?
  • Ga samen naar het bos, zoek een mooie stok. Hang daar een stuk touw aan en een haakje. Zo heb je een hengel en kan je gaan vissen!

En dan nog een paar leuke tips van het web:

Groet, Daniëlle
Redactielid Ouderpraat