Traditie: het Meander kerstdiner

kerst 2013

Jawel. De ene witbaardige goedzak is nog maar koud het land uit of de volgende staat alweer te trappelen om de feestvreugde te vergroten #hohoho. Gelukkig zijn de voorbereidingen voor de kerst alweer gestart op OBS De Meander.

Kerstdiner

Zo hangen op de deuren van de klaslokalen de intekenlijsten voor het kerstdiner alweer klaar. Op deze lijsten kan je noteren wat voor een gerecht je kind meeneemt voor het kerstdiner op school. Wanneer iedereen deze lijst vóór woensdag 11 december invult, dan hebben wij ruim de tijd om alle details verder te organiseren.

Kerstvakantie

En daarnaast staat de kerstvakantie ook alweer bijna voor de deur. De vakantie is dit jaar van 23 december t/m 5 januari. Maar voor het zover is slepen we natuurlijk met z’n allen nog even de spreekwoordelijke laatste loodjes erdoor!

ANWB Streetwise

ANWB Streetwise

Goed meedoen in het verkeer is niet makkelijk. Het is vaak druk en grote mensen letten niet altijd op. En er zijn erg veel fietsen en auto’s. Daarom is het belangrijk dat je zelf goed oplet. Maar wat moet je eigenlijk doen als je oversteekt? En hoe lang duurt het nou voordat een auto stopt? En wist je al dat fietsen met een rugzak veel moeilijker is dan je dacht? En weet jij precies waarom je nog in een autostoeltje moet in de auto?

Om op deze en andere vragen antwoord te geven, komt de ANWB aanstaande maandag (9 december) langs bij OBS De Meander. Die dag staat in het teken van Streetwise: een verkeerseducatieprogramma van de ANWB, voor kinderen op de basisschool. Want goed en verantwoord omgaan met verkeerssituaties leer je maar op één manier: in de praktijk!

Toet toet

Bij groep 1 en 2 staan het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Deze lessen worden gegeven in het speellokaal.

Blik & klik

Wat kunnen kinderen zèlf doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten? Bij Blik en klik ligt de nadruk op de actieve verkeersveiligheid voor kinderen in groep 3 en 4. Ze leren veilig oversteken en begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken. Deze lessen worden gegeven in de gymzaal op de Dopheide.

Hallo auto

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Deze lessen vinden buiten plaats, aan de achterzijde van de school (denk aan warme kleding of een goede winterjas!)

Trapvaardig

Trapvaardig traint de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugtas op. Hiermee bereiden we de kinderen voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Deze lessen worden gegeven op het schoolplein en kunnen natuurlijk alleen gevolgd worden als je je fiets bij je hebt!

Wil je meer lezen over ANWB Streetwise en wat je als ouders zelf ook kunt doen om veilig deelnemen aan het verkeer te stimuleren? Kijk dan eens op de website van ANWB Streetwise.

 

Picknicken in de klas?

Picknicken in de klas?

Met z’n allen op een kleedje je bammetjes oppeuzelen en je Fristi opdrinken? Jawel, dat kan alleen op OBS De Meander! Waarom? Omdat de kinderen van groep 1-2 A hun doel hebben bereikt. Net zoals de andere klassen zijn ze druk in de weer geweest met het binnenhalen van positieve beloningen. En zij hebben als eerste klas zoveel positieve beloningen verdiend, dat zij afgelopen woensdag met elkaar een picknick hadden in de klas. Gezellig!!!

Uitslag MR verkiezing bekend

Uitslag MR verkiezing bekend

De stemmen zijn verzameld, gecontroleerd, ontdubbeld, nog eens gecontroleerd en uiteindelijk geteld. En we zijn eruit! De verkiezing voor het nieuwe lid van de MR heeft een winnaar opgeleverd. Of liever, een winnares.

Fennie Zwanepol

Fennie Zwanepol

De opvolger van Mariska Droop wordt Fennie Zwanepol. We zijn blij dat we weer op volle sterkte zijn als MR. De MR bestaat nu uit Simone Koedijk (groep 6), Ingrid Habraken (groep 5), Alita Aalten (groep 5), Remco de Noord (Femke groep 3, Lotte groep 1/2b), Fennie Zwanepol (Remy groep 8, Ramon groep 5, Eyla groep 4) en Maartje van Hardeveld (Geeske groep 4, Imke groep 1/2a). Mocht je vragen of opmerkingen hebben over het beleid van de school, neem vooral contact met ons op!

Verkiezing nieuw lid MR

verkiezing MR-lid

De Medezeggenschapsraad (MR) is op zoek naar een nieuw lid. Het geluk wil dat er maar liefst drie enthousiaste kandidaten voor deze plek zijn. En daarom hebben we besloten om via verkiezingen te bepalen wie uiteindelijk in de MR komt. Iedere ouder kan 1x een stem uitbrengen op een kandidaat. Om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt, moet u – samen met uw stem – een unieke code opgeven. Deze code ontvangt u deze week op een briefje in de tas van uw kind. Wanneer de verkiezing afgelopen is, worden alle stemmen gecontroleerd en ontdubbeld. De uitslag volgt dan ook via de website.

U kunt stemmen via het onderstaande formulier, vanaf maandag 14 oktober t/m zondag 27 oktober. En wilt u eerst wat meer weten over de kandidaten? Onder het stemformulier vindt u meer informatie over hen. We hopen natuurlijk dat iedereen zijn of haar stem zal uitbrengen. Alvast bedankt!

[yop_poll id=”2″]

De kandidaten

Voor sommigen van jullie zijn het wellicht al bekenden. Voor anderen niet. Daarom stellen de drie kandidaten zich hieronder even kort voor.


Fennie Zwanepol

Fennie Zwanepol

 Fennie Zwanepol

Ik ben Fennie Zwanepol, 47 jaar, moeder van Eyla (groep 4), Ramon (groep 5) en Remy (groep 8) Zoeten en van beroep directeur van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Nieuw en met een frisse blik zijn wij als gezin dit jaar op de Meander gestart. Het actief betrokken zijn bij de school waar onze kinderen vele uren per week vertoeven draagt bij aan het gevoel verbonden te zijn met de school.

Het meedenken in beleid en vormgeving van een school heeft mijn interesse en net als in mijn werk beleef ik veel plezier aan creatief nadenken over zaken die zich aandienen en vragen om een oplossing of besluit. Mijn inhoudelijke achtergrond als klinisch psycholoog kan zeer helpend zijn om mee te denken in de dynamiek die zich in een school afspeelt en waar dilemma’s en tegenstrijdige belangen kunnen spelen. Centraal staat voor mij de doelstelling een veilig en verantwoordelijk leerklimaat creëren en behouden voor alle leerlingen en leerkrachten van de Meander en een plek waar ouders zich gehoord en gezien voelen.


Jamal Malik

Jamal Malik

Jamal Malik

Ik ben Jamal Malik en ik wil graag in de MR omdat ik twee dochters in groep 3 en 1 heb. Ik wil graag meedenken en inspraak hebben over beleid en de ontwikkeling van de school met nieuwe ideeën voor het belang van alle kinderen en de goede naam van De Meander. Ik ben bereid mijn kennis en kwaliteiten te delen met de directie over de onderwerpen en verbetering in het belang voor het goed functioneren van de school.

Als een ouder weet ik wat mijn dochters voelen rondom school, verbetering die nodig is en ben bereid die te delen met de directie en MR leden.


Jolanda Bower

Jolanda Bower

Jolanda Bower

Hallo, mijn naam is Jolanda Bower. Ik ben moeder van 4 kinderen. William zit in groep 4, Gabriel in 2, Caitlin en Sophie zitten bij de Draakjes. Mijn interesse om MR lid te worden ligt in mijn betrokkenheid bij hen en daarmee hun school.

Door inzicht te krijgen in hoe de school werkt, kan ik ook meedenken over en meewerken aan het beleid en de ontwikkeling van de school. Een belangrijk punt daarin is mijn geregelde aanwezigheid op het schoolplein waardoor ik als MR lid ook goed aanspreekbaar ben voor de andere ouders om hun meningen vervolgens mee te kunnen nemen naar de MR.
Door zowel binnen de vergaderingen als daar buiten, naar anderen te luisteren, door terugkoppeling te geven, door mijn ideeën te delen, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren binnen de MR. De school betekent veel voor mij en mijn kinderen en ik zou dan ook graag via de MR structureel betrokken willen zijn.

Meander Theater groep 1/2

Meander Theater

Aanstaande woensdag (16 oktober) is het zover. Dan hebben we ons eerste Meander Theater van dit jaar. En ons theaterseizoen wordt afgetrapt door de kleuters van groep 1/2. Zij zijn al een tijdje druk in de weer met alle voorbereidingen. En het belooft een fantastische voorstelling te worden.

Schminken

De kleuters worden om 18:00 uur op school verwacht voor het schminken en omkleden. De voorstelling begint echter pas om 18:45, dus het is niet de bedoeling dat alle ouders met het complete gezin al vanaf 18:00 uur aanwezig zijn. Als de ouder die de kleuter(s) brengt even een foto wil maken van het omkleden en schminken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

We wensen iedereen nu alvast veel plezier!

Jaarvergadering Ouderraad

Vanavond – maandag 30 september – vindt weer de jaarvergadering van de ouderraad plaats. Tijdens deze vergadering wordt het afgelopen jaar geëvalueerd en wordt onder andere het financiële jaarverslag gepresenteerd. Tevens zal er een nieuwe OR voorzitter gekozen worden. De vergadering start om 20:00 uur op de locatie OBS De Meander.

Klik hier om de agenda te downloaden.

Sportdag 2013

Sportdag 2013

Woensdag 2 oktober is het weer zover: dan organiseren wij onze jaarlijkse sportdag. Ook dit jaar gaan we er natuurlijk weer een gezellige en sportieve dag van maken. En net zoals bij de afgelopen edities zetten we ook dit jaar weer een gevarieerd programma in elkaar. Touwtrekken, zaklopen, korfballen, hoogspringen, verspringen, je kan het zo gek niet bedenken of wij hebben er al aan gedacht.

Locatie

Voor de groepen 1 t/m 3 vindt de sportdag plaats op ons eigen schoolplein. En de groepen 4 t/m 8 zullen zich weer gaan vermaken op het terrein van Atletiekvereniging Altis, aan de Schothorsterlaan. Bekijk onze agenda voor de exacte adresgegevens.

Hulpouders

Dikke pret op de sportdag!

Dikke pret op de sportdag!

Een groot evenement als dit kan alleen een succes worden als voldoende ouders willen helpen met het begeleiden van de groepen. Dus heb je tijd en zin om mee te doen? Meld je dan aan via het contactformulier op deze website. Vergeet dan niet te vermelden of je wilt helpen op het schoolplein of op de Atletiekbaan. En heb je nog vragen? Dan kan je altijd terecht bij de leerkrachten Sander de Vink of Yvonne Hasperhoven.

Kinderpostzegels 2013

Zoveel mogelijk Kinderpostzegels verkopen. Meer dan je buurjongen. Of het nu regent of niet. Dat proberen ruim 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 elk najaar weer. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie bestaat sinds 1948 en is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Ruim zeventig procent van de scholen doet mee. Meestal komen er zo’n 2,5 miljoen bestellingen binnen die in zes weken door Stichting Kinderpostzegels Nederland worden verwerkt.

Ook online

emoticon_computerAfgelopen jaar was het voor het eerst mogelijk om je postzegels ook online te verkopen. En ook dit jaar biedt de organisatie die mogelijkheid weer via de aparte website www.mijnkinderpostzegelactie.nl. Zodra de actie gestart is, kan je hier een eigen verkooppagina maken, waar je vervolgens je ouders, familie en vrienden naartoe kunt sturen. Meer informatie hierover vind je op de website van kinderpostzegels.

Dit wordt ‘n kleurrijk schooljaar

In deze tijd van Facebook en Twitter, tablets en smartphones, is een goede online aanwezigheid essentieel voor een basisschool. En natuurlijk gaan wij graag met onze tijd – én onze leerlingen – mee. We waren daarom ook direct enthousiast toen een groep fanatieke ouders ons benaderde om een nieuwe website voor OBS De Meander te ontwikkelen.

Ouders

Ieder zijn vak! En laten we eerlijk zijn, websites ontwerpen en beheren is niet direct een hoofdvak van ons team. Het afgelopen jaar werd de website dan ook niet goed bijgehouden en werkte hij vaak niet goed. Reden voor een groep ouders om de koppen – en vaardigheden – bij elkaar te steken en hier eens iets aan te gaan doen. En je kijkt nu naar de eerste resultaten van hun inspanningen: een prachtige nieuwe website!

Logo

nieuw logo OBS De Meander

nieuw logo OBS De Meander

Maar dat is nog niet alles. Tijdens het ontwerpen van de nieuwe website hebben ze ook het logo van OBS De Meander onder handen genomen. Want dat kon ook wel wat meer kleur en een moderner jasje gebruiken. En het moet gezegd: we zijn ontzettend trots op ons nieuwe logo. Het ziet er niet alleen prachtig uit, er zit ook een mooi verhaal achter. Zo zie je een “meanderende” weg die naar een silhouet van ons schoolgebouw loopt. Daarachter ligt de toekomst in de vorm van een zon, waarvan de stralen staan voor de 8 “jaren” die leerlingen op onze school doorbrengen. Iedere groep heeft nu dus zijn eigen kleur!

Begin

En dit is nog maar het begin. De komende maanden zal de website langzaam worden uitgebreid met nieuwe functies en onderdelen. En binnenkort zullen we ook actief zijn op facebook, zodat gebruikers daarvan de laatste nieuwtjes en berichten ook via hun “timeline” kunnen volgen. Dat dit allemaal stapje voor stapje gebeurt is niet vreemd, als je bedenkt dat het allemaal avond- en weekendwerk is voor de ouders die erbij betrokken zijn.

Week van de groene voetstappen

De week van de Groene Voetstappen is de Nederlandse versie van de internationale “Green Footprint” actie en is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Groene voetstappen verzamel je door in de Europese mobiliteitsweek lopend en fietsend naar school te gaan. Zo verdien je stickers en zet je iedere dag een stap richting een gezond klimaat.

Hoe werkt het

Voor elke heen- of terugreis die te voet, per fiets of per step wordt afgelegd spaar je één ‘Groene Voetstap’. In de Europese Mobiliteitsweek is het groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en bewust autogebruik. Door mee te doen met het verzamelen van ‘Groene Voetstappen’ ontdekken leerlingen en hun ouders dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om te voet of per fiets of step naar school te gaan, maar ook beter voor het klimaat.

Meer weten?

Uiteraard dragen wij ook ons groene voetje bij! Daarom is bij OBS De Meander de week van 16 t/m 20 september de “Week van de Groene Voetstappen”. Wil je meer weten over het initiatief? Dan kan je dat vinden op de website www.groenevoetstappen.nl.

De schoolfotograaf komt

Jaja, je zit nog maar koud in de schoolbanken of daar is ‘tie alweer: de schoolfotograaf. Dit jaar komt hij op dinsdag 17 september om iedereen weer vast te leggen. Zet deze datum dus in je agenda en zorg dat je er die dag op je best uitziet!

Simone Koedijk

Simone zorgt ervoor dat spelen snel en moeiteloos overgaat in leren. Haar doel is een fijne, veilige omgeving te bieden voor leerlingen en van daaruit tot leren te komen. Haar opleiding tot gezinscoach komt haar goed van pas in de gesprekken die zij voert.

simone.koedijk@meerkring.nl

Ilonka Lensink

Ilonka zorgt voor een goede sfeer waardoor de kinderen lekker in hun vel zitten om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zij geniet er van om de uitdaging aan te gaan in groep 5. Heel verfrissend om de leerstof uit te breiden. Geschiedenis is haar favoriet!

ilonka.lensink@meerkring.nl

Anne van Wijk

Als ICT-er zorgt Anne ervoor dat alle systemen volop gebruikt kunnen worden door leerlingen en leerkrachten.

 

anne.vanwijk@meerkring.nl

Margreet van der Oest

Margreet van der Oest

Margreet hecht veel belang aan het contact tussen leerkracht en ouders en kinderen. Margreet is in groep 4 en groep 1-2A actief om deze kwaliteit hoog te houden.

margreet.vanderoest@meerkring.nl

Ingrid Habraken

Ingrid Habraken

Met liefde voor haar vak zorgt Ingrid dat de kleuters dagelijks met veel plezier een volgende stap maken in het leerproces. Ingrid heeft diverse groepen les gegeven, maar kleuters blijven haar favoriete groep. Dat zie je dagelijks wanneer zij aan het werk is.

ingrid.habraken@meerkring.nl

Sander de Vink

Meester Sander vangt als leerkracht van groep 6 de leerlingen op in hun persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van PBIS (Positive Behavioral Intervention and Supports) krijgt hij de kinderen positief het schooljaar door.

sander.devink@meerkring.nl

Joop Stas

Naast dat Joop voor zichzelf altijd de uitdaging zoekt, wil hij ervoor zorgen dat ieder kind wordt uitgedaagd om te worden wie het zelf wil zijn.

joop.stas@meerkring.nl