Dit wordt ‘n kleurrijk schooljaar

In deze tijd van Facebook en Twitter, tablets en smartphones, is een goede online aanwezigheid essentieel voor een basisschool. En natuurlijk gaan wij graag met onze tijd – én onze leerlingen – mee. We waren daarom ook direct enthousiast toen een groep fanatieke ouders ons benaderde om een nieuwe website voor OBS De Meander te ontwikkelen.

Ouders

Ieder zijn vak! En laten we eerlijk zijn, websites ontwerpen en beheren is niet direct een hoofdvak van ons team. Het afgelopen jaar werd de website dan ook niet goed bijgehouden en werkte hij vaak niet goed. Reden voor een groep ouders om de koppen – en vaardigheden – bij elkaar te steken en hier eens iets aan te gaan doen. En je kijkt nu naar de eerste resultaten van hun inspanningen: een prachtige nieuwe website!

Logo

nieuw logo OBS De Meander

nieuw logo OBS De Meander

Maar dat is nog niet alles. Tijdens het ontwerpen van de nieuwe website hebben ze ook het logo van OBS De Meander onder handen genomen. Want dat kon ook wel wat meer kleur en een moderner jasje gebruiken. En het moet gezegd: we zijn ontzettend trots op ons nieuwe logo. Het ziet er niet alleen prachtig uit, er zit ook een mooi verhaal achter. Zo zie je een “meanderende” weg die naar een silhouet van ons schoolgebouw loopt. Daarachter ligt de toekomst in de vorm van een zon, waarvan de stralen staan voor de 8 “jaren” die leerlingen op onze school doorbrengen. Iedere groep heeft nu dus zijn eigen kleur!

Begin

En dit is nog maar het begin. De komende maanden zal de website langzaam worden uitgebreid met nieuwe functies en onderdelen. En binnenkort zullen we ook actief zijn op facebook, zodat gebruikers daarvan de laatste nieuwtjes en berichten ook via hun “timeline” kunnen volgen. Dat dit allemaal stapje voor stapje gebeurt is niet vreemd, als je bedenkt dat het allemaal avond- en weekendwerk is voor de ouders die erbij betrokken zijn.

Week van de groene voetstappen

De week van de Groene Voetstappen is de Nederlandse versie van de internationale “Green Footprint” actie en is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Groene voetstappen verzamel je door in de Europese mobiliteitsweek lopend en fietsend naar school te gaan. Zo verdien je stickers en zet je iedere dag een stap richting een gezond klimaat.

Hoe werkt het

Voor elke heen- of terugreis die te voet, per fiets of per step wordt afgelegd spaar je één ‘Groene Voetstap’. In de Europese Mobiliteitsweek is het groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en bewust autogebruik. Door mee te doen met het verzamelen van ‘Groene Voetstappen’ ontdekken leerlingen en hun ouders dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om te voet of per fiets of step naar school te gaan, maar ook beter voor het klimaat.

Meer weten?

Uiteraard dragen wij ook ons groene voetje bij! Daarom is bij OBS De Meander de week van 16 t/m 20 september de “Week van de Groene Voetstappen”. Wil je meer weten over het initiatief? Dan kan je dat vinden op de website www.groenevoetstappen.nl.

De schoolfotograaf komt

Jaja, je zit nog maar koud in de schoolbanken of daar is ‘tie alweer: de schoolfotograaf. Dit jaar komt hij op dinsdag 17 september om iedereen weer vast te leggen. Zet deze datum dus in je agenda en zorg dat je er die dag op je best uitziet!

Simone Koedijk

Simone zorgt ervoor dat spelen snel en moeiteloos overgaat in leren. Haar doel is een fijne, veilige omgeving te bieden voor leerlingen en van daaruit tot leren te komen. Haar opleiding tot gezinscoach komt haar goed van pas in de gesprekken die zij voert.

simone.koedijk@meerkring.nl

Ilonka Lensink

Ilonka zorgt voor een goede sfeer waardoor de kinderen lekker in hun vel zitten om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zij geniet er van om de uitdaging aan te gaan in groep 5. Heel verfrissend om de leerstof uit te breiden. Geschiedenis is haar favoriet!

ilonka.lensink@meerkring.nl

Anne van Wijk

Als ICT-er zorgt Anne ervoor dat alle systemen volop gebruikt kunnen worden door leerlingen en leerkrachten.

 

anne.vanwijk@meerkring.nl

Margreet van der Oest

Margreet van der Oest

Margreet hecht veel belang aan het contact tussen leerkracht en ouders en kinderen. Margreet is in groep 4 en groep 1-2A actief om deze kwaliteit hoog te houden.

margreet.vanderoest@meerkring.nl

Ingrid Habraken

Ingrid Habraken

Met liefde voor haar vak zorgt Ingrid dat de kleuters dagelijks met veel plezier een volgende stap maken in het leerproces. Ingrid heeft diverse groepen les gegeven, maar kleuters blijven haar favoriete groep. Dat zie je dagelijks wanneer zij aan het werk is.

ingrid.habraken@meerkring.nl

Sander de Vink

Meester Sander vangt als leerkracht van groep 6 de leerlingen op in hun persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van PBIS (Positive Behavioral Intervention and Supports) krijgt hij de kinderen positief het schooljaar door.

sander.devink@meerkring.nl

Joop Stas

Naast dat Joop voor zichzelf altijd de uitdaging zoekt, wil hij ervoor zorgen dat ieder kind wordt uitgedaagd om te worden wie het zelf wil zijn.

joop.stas@meerkring.nl