Kijk maar in de klas

Voor de ouders/verzorgers van leerlingen die al bij ons op school zitten, worden weer open lessen gehouden. Jaarlijks bieden wij deze ouders/verzorgers de gelegenheid om eens een kijkje in de klas te komen nemen. Het is interessant om te zien hoe en wat de kinderen allemaal leren. Het is écht anders dan in de tijd dat de huidige ouders/verzorgers zelf op school zaten. Dit jaar zijn de open lessen tijdens de ochtenden van dinsdag 4 en vrijdag 7 november.

Herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Van maandag 20 tot en met maandag 27 oktober is onze school gesloten. Iedereen mag straks verdiend uitslapen, lekker spelen of iets anders gaan doen. In Amersfoort en omstreken is voldoende om naar toe te gaan, je hoeft je niet te vervelen. Veel plezier allemaal!

Water

water

Beste Ouderpraat-lezende-ouders,

De zomervakantie is weer voorbij; hopelijk een geslaagde (en dus niet in het water gevallen?). Voor velen een manier om weer boven water te komen na een drukke periode.  Wat betreft de bestemming voor de vakantie heeft u misschien wat water bij de wijn gedaan. Voor mensen die geen geld als water verdienen was er de moderne “staycation”, de “thuis-blijf-vakantie”. Bij wat verdere bestemmingen heeft u misschien een prachtige waterval mogen aanschouwen. Hoe dan ook en waar dan ook, u zult weer meer tijd hebben kunnen doorbrengen met elkaar. U zult vast hebben gerealiseerd dat   de kinderen wat betreft uiterlijk  als twee druppels water op elkaar lijken, maar in zo’n lange zomerperiode soms  als water en vuur zijn. Maar … na een boze bui zien ze al gauw weer de zon in het water schijnen! En bij het ontdekken van een ijscoman in de buurt loopt het water hen in de mond!

De redactie van de Ouderpraat heeft zich, onder het genot van een grote kan water met ijsblokjes en schijfjes citroen, gebogen over het Ouderpraatthema van dit schooljaar: WATER.

Van zwemlestips tot recepten, van behandelen van brandwonden tot liedjes, van schaatsen tot hygiëne , u zult zien dat bij al deze onderwerpen 1 overkoepelende term is : WATER.

Wij wensen u veel leesplezier dit schooljaar op de website van onze school onder het kopje Ouders > Ouderpraat.

Jolanda Bouwer
Natalie Dorrenboom
Jacqueline Duijvestijn
Danielle van der Steen

”Urban Seeds” was op school. De kinderen kregen uitleg over afval gebruik en wat de invloed is op de natuur en onszelf! Er was een spel in de speelzaal en we gingen ook in vol ornaat naar buiten met prikkers en vuilniszakken, op zoek naar afval in de schoolomgeving; we hebben een heleboel gevonden. Het was een leuke en leerzame middag!