Kerstdiner groep 3

Woensdagavond was het kerstdiner op De Meander. In alle groepen hadden de ouders schalen met heerlijk eten meegenomen. Ook in groep 3 werden schalen met eten door de ouders bijgezet op het buffet. De kinderen waren mooi aangekleed. De spanning was van hun gezichtjes af te lezen. In de donkere avond naar school en dan bij kaartlicht gaan eten. Ze hadden er zin in! Het werd een gezellige en mooie kerstavond met groep 3.

Maatjes-activiteit

De laatste dinsdag voor de kerstvakantie was het knutselen voor de kerst. Dit deden de kinderen van groep 3 samen met hun eigen maatje uit groep 7.

image_1 image

Relaxen

Na heel hard werken en luisteren is er natuurlijk even tijd om een beetje te kunnen relaxen. De kinderen mogen dan even lekker iets voor hunzelf doen. Ze kunnen dan lekker tekenen of lezen. of misschien wel een leuk bordspelletje spelen met elkaar zoals dammen. Het is moment waarin je lekker je verhalen kwijt kunt bij je medeleerlingen.
Ook vinden de kinderen het soms leuk om met de hele klas galgje te spelen met het grote digi-bord.
Na een tijdje ontspannen en relaxen gaan de kinderen opruimen en zich klaar maken om naar huis te gaan.

Ontspannen1

Mindmapping

Leren lezen en woorden leren spellen in groep 3 is niet alleen in de werkboekjes van Veilig Leren Lezen werken. Vandaag hebben alle tafelgroepjes een mindmap gemaakt over het woord “bos”. Samenwerken en creativiteit kwamen ook van pas. En dat ze natuurlijk eens een keer met de papiertjes (post-its) van de juffen mochten!

IMG_3759[1] IMG_3758[1]

Naar de bieb

Tussen alle lessen en veel werk door zijn er natuurlijk ook momenten waar wij even relaxed kunnen lezen. Maar, dan moeten er wel leuke boeken zijn die de kinderen willen lezen. Daarom gaan wij per periode naar de bibliotheek. Wij lopen dan gezamenlijk in een rij naar de bieb. Dit moet natuurlijk wel veilig! Dus letten we extra goed op het verkeer.

In de bibliotheek zelf gaan de kinderen muisstil een bieb-boek uitzoeken waarin ze de komende dagen in kunnen lezen. Ook helpen ze elkaar met zoeken als een klasgenootje niet weet wat voor een boek hij of zij wilt hebben. Na een tijdje zoeken gaan we met z’n allen weer de bibliotheek uit en lopen we wederom in een rij veilig terug naar school.

Bibliotheek Bieb 2

Sinterklaassfeer

December 2014

In groep 1/2a zijn we volop in de Sinterklaassfeer. In de “sinterklaashoek” zijn sint en pieten druk met het rondbrengen. Vorige week hebben we ook met de hulp van ouders pepernoten gemaakt.

foto 1 foto 2 foto 3