Kerstdiner op school

Op woensdagavond 16 dec.

kwamen de kleuters in het donker naar school. Spannend…. de klas was mooi versierd met kerstlichtjes en kerstversiering en de tafels waren mooi gedekt.
De ouders van groep 1/2b waren weer ware kunstenaars met hun zelfgemaakte gerechten die zij die avond meenamen voor de kinderen. Het resultaat was een mooie, zeer ruim gevulde buffettafel met heerlijke hapjes. De kinderen hebben er van gesmuld. Met rode wangetjes van de opwinding werden de kleuters later in de avond weer opgehaald. Tevreden, met hun buikjes vol, gingen zij weer naar huis.

Spelletjesmiddag

Groep 5 spelletjesmiddag

De buis met Meandermuntjes was helemaal vol! De muntjes hebben de kinderen verdiend omdat zij zich zo goed aan de afspraken houden. Als beloning had juf Fabinne een spelletjesmiddag georganiseerd.
Het was heel gezellig!

Sinterkerst in Groep 5

Groep 5 Sinterkerst

December is altijd een drukke, maar heel gezellige maand waarin veel gebeurd. We hebben een leuk Sinterklaasfeest gehad, met grappige geknutselde pietjes, prachtige surprises en mooie gedichten.

En 7 december werd de klas alweer kerst klaar gemaakt, met grote sterren en kerstboompjes.

Het kerstdiner was heel sfeervol en lekker! En donderdag werden alle feestelijkheden afgesloten met een kerstoptreden van alle klassen.

Schoolfruit appeltest

Sinds kort doet onze school mee aan het europees schoolfruit programma! Vandaag hebben we in de schoolfruitles geleerd dat verschillende soorten appels van Nederlandse bodem verschillende smaken hebben. We hebben geroken, beschreven, geproefd en onze bevindingen opgeschreven. Elstar en Jonagold bleken in groep 6 de favorieten!

Schoolfruitgroep6 Schoolfruitgr6

Open ochtend

Op woensdag 27 januari is wederom een open ochtend gepland voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar gewoon een goede basisschool voor hun kind(eren). Om 09:00 uur start de eerste rondleiding, om 10:15 uur bent u van harte welkom tijdens de tweede ronde. U maakt kennis met het team, u hoort meer over circuitonderwijs en onze pedagogische aanpak en u kunt een kijkje in de klas krijgen. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van vragen. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar huis met veel indrukken en een enveloppe met informatie die u thuis verder kunt lezen.

Voor onze open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. Komt u gerust binnen, u bent van harte welkom!

Surprise!

Wat was het weer een gezellig Sinterklaasfeest, met prachtige surprises!

Rijksmuseum

Vorige week zijn we met de bus bij het Rijksmuseum geweest. Wat was dat een leuke ervaring! We hebben heel vele geleerd over de Gouden Eeuw.

Naar de bieb

De kinderen van groep 3 hebben een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Hier hebben geleerd welke boeken zij kunnen lenen en waar ze deze kunnen vinden.
De kinderen hebben vol enthousiasme meegedaan aan een speurtocht.
Als afsluiter hebben de kinderen een lettersoep gemaakt.
Het was een leuke ochtend!

Het voortgezet onderwijs

Woensdag 25 november heeft groep 8 een bezoek gebracht aan MAVO Trivium en de Amersfoortse berg. Hier kregen we informatie over het voortgezet onderwijs. Op beide scholen kregen we een rondleiding en een proefles. Het was een leerzame en gezellige ochtend!

Inpak-Zwarte-Piet

Er is een inpak-Piet op school actief geweest.
Toen de leerlingen dinsdagochtend op school kwamen had Piet heel veel ingepakt.
De deur van de klas was ingepakt, de kast was ingepakt, de verfflessen waren ingepakt, de bezem was ingepakt en nog veel meer.
En spannend dat de kleuters van groep 1/2B dat vonden!!!!!

Papier

Met de leskist ”Papier” hebben wij 2 keer een circuit gedaan.
We zijn op allerlei manieren met papier en het gebruik ervan bezig geweest. En toen er nog geen papier was maakten de mensen gebruik van kleitabletten om met elkaar te communiceren.
We hebben van oud papier nieuw papier gemaakt, met citroensap geheimschrift op papier geschreven, zelf een enveloppe gemaakt, met aardappels op papier gestempeld en ook nog kleitabletten gemaakt en daar een boodschap op geschreven.
Het waren leuke opdrachten en iedereen was er enthousiast mee bezig!

Pannenkoeken bakken

Na de herfstvakantie was het thema in de kleutergroep “Alles voor een pannenkoek”.
Als afsluiting was het dinsdagmiddag “pannenkoekenmiddag”.
Samen beslag maken en een plekje zoeken in ons “kleuterrestaurant”. En dan….. als de pannenkoeken gebakken zijn door drie paar helpende handen van ouders …………smullen maar!
Wat was het lekker. Zo lekker dat je zelfs je bord aflikt.

Herfst

Herfst op het schoolplein. Bladeren bij elkaar vegen en er dan enthousiast in springen. Maar ook in de schooltuin kijken wat er onder al die herfstbladen zit verstopt. Een dikke regenworm, een grote tor……….erg spannend allemaal.

Circus TADA

Op dinsdag 13 oktober hebben alle leerlingen van “de Meander” de hele dag geoefend voor een circusact diezelfde middag. De kinderen werden daarbij geholpen door de begeleiders van het circus TADA en heel veel enthousiaste ouders. Zowel in de school als op het schoolplein waren de leerlingen bezig met jongleren, acrobatiek, goochelen enz. Hieronder een paar foto’s van een zeer geslaagde dag.

Schoolfruit

De kinderen genieten zichtbaar van het schoolfruit!

IMAG0706 IMAG0710

25 jaar OBS De Meander

Op 1 december aanstaande bestaat onze school precies 25 jaar. Wij hebben al een feestje gevierd met het circus in oktober. Op 1 december staat een cadeautje voor alle kinderen klaar. Het is en blijft nog even een verrassing. Wie jarig is trakteert! En de omgeving kan goed zien welke leuke kinderen er op De Meander zitten.

Raar maar waar!?

Het thema van Kinderboekenweek was “Raar maar waar”. In deze week stonden kinderboeken over natuur, wetenschap en techniek centraal. Een mooie reden voor wat bijzondere proefjes in de klas:

Mondriaanhuis

Dinsdag 6 oktober zijn wij naar het Mondriaanhuis geweest. We hadden van tevoren in de klas al over het leven van Piet Mondriaan gesproken en getekend.

In het Mondriaanhuis werden we in 3 groepen verdeeld en kregen wij een leuke, leerzame rondleiding. De kinderen hadden op school goed opgelet en wisten al veel over het leven van Mondriaan en zijn werk te vertellen.

Na de rondleiding heeft iedereen met papier, schaar, lijm en potloden nog zelf een Mondriaan gemaakt.

Fijn dat er zoveel hulpouders met auto’s bereid waren om voor het vervoer te zorgen.

We hebben allemaal van deze ochtend genoten!

StreetWise

Maandag 28 september hebben wij in het kader van de Verkeersweek de les Hallo auto van een ANWB medewerker gekregen.
Buiten op straat achter de school leerden de kinderen hoe lang de remweg van een auto is en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto zitten en zij mochten zelf remmen. En we leerden ook hoe je de autogordel goed moet gebruiken.
Het was een leerzame ochtend!

Spreekweken

Iedere ouder/verzorger wil graag weten hoe het met zijn/haar kind gaat. Daarvoor organiseren wij onze ‘Spreekweken’. Tijdens deze gesprekken komen de kinderen zoveel mogelijk mee, want ook het kind kan veel vertellen. En het gaat natuurlijk ook over hem/haar. De eerste spreekweken van dit jaar vallen tussen 02 en 13 november.