Papiercontainer

oud papier

Heeft u nog oud papier? Dat kunt u weer in de container bij de school kwijt op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 april aanstaande. Papier inzamelen is goed voor het milieu en OBS De Meander draagt graag haar steentje bij aan een goed milieu. U toch ook?

EITJE TIK!

Ieder jaar vlak voor Pasen wordt op onze school ‘Eitje-Tik’ gespeeld. Alle kinderen nemen van huis een hardgekookt ei mee naar school. Het lijkt erop dat er speciale recepten zijn om het ei extra hard te laten worden, maar die recepten zijn geheim.

In de klas wordt tegen elkaar ‘getikt’.  Degene die als klassenwinnaar naar voren komt mag meedoen aan de grote finale voor de hele school. Wie wordt dit jaar de ‘Eitje-Tik-kampioen’? Wij weten het op 2 april aanstaande.

KAdE…Move on!

Dinsdag 17 februari was groep 5 uitgenodigd bij Kunsthal KAdE. Hier hebben wij de tentoonstelling: “MOVE ON…!” bezocht. We kregen uitleg over hoe een tekenfilm wordt gemaakt en wij hebben bij de tentoonstelling ook allerlei soorten tekenfilmpjes gezien. Maar het bleef niet bij kijken alleen, we hebben ook zelf een tekenfilmpje gemaakt met lego of een flipboekje van papier.
Fijn dat er zoveel ouders ons met de auto’s konden brengen en met ons mee zijn geweest om de tentoonstelling te bekijken!

Bekijk hier een zelfgemaakt filmpje.

Samen staan we sterk

De kinderen uit groep 5 waren enthousiast aan het vingerhaken en ze hadden uiteindelijk een heeel veel gemaakt. Juf Ilonka vond het leuk om hier een groepswerk van te maken. Dus heeft ze (met hulp van haar katjes:) alles opgenaaid op een lap jute in de vorm van een boom met het motto: “Samen staan we sterk!”

Werken met materialen

Na het harde werken in groep 3, is er tijd om even lekker te spelen!
Gezellig gewerkt met knex, restaurant spulletjes, klei, houten blokjes.

Groep 8 op kamp.

Op woensdag 25 maart vertrekken de leerlingen van groep 8 op de fiets richting Austerlitz. Daar brengen zij 3 dagen door tijdens het kamp. Samenwerken in spelletjes, opdrachten en taken. Er gaat vooral veel gelachen worden met elkaar. En dan vrijdag 27 maart weer terug fietsen. Moe en voldaan thuiskomen, heerlijk op de bank en een weekend lang uitrusten. Het wordt zeker weer fantastisch!

Sportdag!!

Woensdag 11 maart houden wij weer onze sportdag. De groepen 1, 2 en 3 zijn te vinden bij de school, de andere groepen gaan naar de atletiekbaan van Altis. Het programma is weer vol leuke activiteiten om lekker bezig te zijn. Even een dagje geen rekenen en taal, maar je lichamelijk in het zweet werken. Heerlijk! Duimen jullie mee voor mooi weer?