Tafeltennistoernooi

Op donderdag 22 oktober 2015 organiseert Tafeltennis Hoogland voor de achtste keer het Masco Herfsttoernooi. Dit is een evenement waaraan alle leerlingen vanaf groep 4 kunnen deelnemen. Het toernooi vindt dit jaar plaats in Sporthal De Bieshaar (Breelandhof 8, Hoogland).

Groep 4, 5 en 6:
Het toernooi begint om 9.30 uur (zaal open om 9.00 uur) en duurt tot 12.00 uur.

Groep 7 en 8:
Het toernooi begint om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) en duurt tot 17.00 uur.
De kinderen zullen ongeveer 7 wedstrijden spelen (best-of-three, games tot de 11). De deelname is gratis. Tevens wordt voor drinken en een tussendoortje gezorgd.

Inschrijven kan via dit inschrijfformulier. Print het uit, vul het in en lever het uiterlijk 6 oktober in bij de leerkracht in de klas. Digitaal invullen en versturen per mail mag natuurlijk ook (klassenmail of direct naar Jan Gerritsjans).

Voor vragen en info:

Jan Gerritsjans

Leuke verkeersles

We hebben lekker geracet en hard geremd in een auto! We hebben geleerd dat een auto niet zo snel kan remmen en je dus heel goed moet opletten. Maak contact met de bestuurder.
We hebben geleerd wat remweg, profiel, snelheid, gewicht betekent. Hoe lang je moet zijn voor een klein stoeltje en een groot stoeltje in de auto en wat er kan gebeuren als je bijvoorbeeld je gordel onder je oksel vast maakt.
Het was een leuke les!

Streetwise – Fruit & Voeding

Maandag 28 september was er een lespakket van de ANWB voor de kleuters.
Dit was al klaargelegd op de vloer in de gymzaal. Een groot kleed met een straat, stoep en zebra er op getekend. Ook stond er een verkeerslicht bij. Aan de hand van diverse materialen werd de kinderen geleerd hoe ze veilig konden oversteken in een straat, bij een zebrapad of bij een verkeerslicht. Ook een autostoeltje werd bekeken. Hoe moet je daar in zitten en hoe gaat de gordel vast en weer los? Kortom een leuke en leerzame ochtend.

Fruit en voeding

De afgelopen periode in sept. hebben we gewerkt over fruit en voeding.
Welke soorten fruit/groente ken je?
Wat is gezond, wat is lekker?
We hebben erover gewerkt, gezongen, gelezen en zelfs geproefd.
Fruit proeven!

Herfstvakantie

In de week van 19 t/m 23 oktober is de school gesloten. De eerste periode van het schooljaar zit er dan al weer op en is het herfstvakantie. Even bijkomen van alles wat nieuw was op school, even lekker uitslapen en volop genieten van vrije tijd. Op maandag 26 oktober zijn de leerlingen van groep 5 t/m 8 weer van de partij. De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 komen weer vanaf dinsdag 27 oktober.

Het schooljaar is begonnen!

Aug 2015

Er is veel gebeurd in de zomervakantie op school.
Ook in de kleutergroep werden we blij verrast met een mooie vloer, lichte muren en screens voor de ramen. En natuurlijk nieuwe tafels en nieuwe stoelen voor de kleutergroep. De verhuisdozen zijn uitgepakt. Het lokaal van groep 1/2 b is weer in gebruik genomen. Het schooljaar is weer begonnen.

Sept 2015

We zijn al weer vier weken gestart in de kleutergroep. We hebben het allemaal enorm naar ons zin in de mooie klas.
Hieronder een kleine fotoimpressie van wat de kleuters zo allemaal doen op een gewone schooldag.