Spreekweken

Iedere ouder/verzorger wil graag weten hoe het met zijn/haar kind gaat. Daarvoor organiseren wij onze ‘Spreekweken’. Tijdens deze gesprekken komen de kinderen zoveel mogelijk mee, want ook het kind kan veel vertellen. En het gaat natuurlijk ook over hem/haar. De eerste spreekweken van dit jaar vallen tussen 02 en 13 november.

Floozles!

Floozles zijn grappige fantasie dieren met veel haren en grote ogen. Ze zijn onze klas binnen gewandeld en de kinderen hebben ze in allerlei soorten en maten getekend. Ze werden steeds enthousiaster toen ze zagen hoe leuk en grappig de Floozles werden. Wat leuk om te zien hoeveel fantasie er dan gaat stromen!
Een week later kwamen er nog een heleboel Floozle vriendjes bij, van stof, wol en veren. Ze staan te pronken in de vitrine kast op de gang! De kinderen zijn heel trots op het resultaat en de juffen ook!

Techniek

Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek techniek.
In de groep hebben we verschillende techniekproefjes gedaan.

Proefje1: hoeveel boeken kunnen we stapelen op 4 niet gekookte eieren.
Dat was heel spannend. Wel 24 boeken en 3 blokken hebben we met elkaar gestapeld voordat het eerste ei brak en de hele stapel boeken omviel.

Proefje 2: dansende krentjes.
We hebben een glas gevuld met 7up.  Krentjes erin gedaan. En zowaar… de krentjes gingen dansen in het water. Een leuk gezicht.

Proefje3: vliegtuigjes gooien.
We hebben vliegtuigjes gevouwen. Buiten hebben we gekeken welk vliegtuigje het beste door de lucht vloog.

Mondriaan

Woensdag 8 oktober hebben de leerlingen van groep 6 een bezoek gebracht aan het Mondriaanhuis in het centrum van Amersfoort. Om 9.15 kregen de kinderen in 3 groepen een prachtige rondleiding door het geboortehuis van Mondriaan. Zijn appartement in Parijs is nagebouwd in het huis en ook de levensloop van Piet Mondriaan is uitvoerig besproken. Aan het einde mochten de kinderen ook de huidige tentoonstelling “Voelen, ruiken, zien en horen”  bezoeken, dat bracht hilarische situaties op waarbij verstoppertje tussen de prachtige zijde doeken het hoogtepunt was.
Eenmaal terug op de begane grond was het spelen met LEGO een welkome toegift. Om 11.00 waren de kinderen weer terug in de klas, waar ze nog even hebben nagenoten van de gezellige en leerzame ochtend.

 

Open avond én Open ochtend: welkom!

Dinsdagavond 17 november vindt onze Open Avond plaats. U kunt een kijkje komen nemen bij onze school. U maakt kennis met teamleden die u informeren over ons onderwijs. De avond start om 19.00 uur en zal rond 20.30 uur beëindigd worden. De koffie en thee staan klaar, u bent van harte welkom.

Woensdag 25 november aanstaande is de dag dat wij onze volgende open ochtend houden. Ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar een school voor hun kind(eren), waarbij de leerlingen goed voorbereid worden op de maatschappij en waarbij het pedagogisch klimaat belangrijk is, zijn van harte welkom. Om 9 uur start de eerste rondleiding, de tweede rondleiding start om 10.15 uur. U hoeft zich voor deze open ochtend niet aan te melden. U bent van harte welkom!

Herfstwandeling

Maandagmiddag 5 oktober zijn we met groep 1/2B naar het Schothorsterbos gewandeld.
Een prachtige nazomerdag. De kleuters hebben met spiegeltjes onder de paddestoelen gekeken, geklauterd op boomstammen en heerlijk op het gras geluisterd naar een verhaal.

Appeltaart bakken

Samen appeltaart maken. Zelf de appel in stukjes snijden. Rozijntjes erbij, deeg maken en dan in de oven.
Mmmmmm, wat ruikt dat lekker. En s’middags …….. allemaal een stukje zelfgemaakte appeltaart proeven. Dat smaakt heerlijk, vooral met een dot slagroom erop.

Dag van de leerkracht

Blij verrast waren de leerkrachten met de mooie vazen en door de kinderen gemaakte bloemen op de dag van de leerkracht.
Dank jullie wel!

13 oktober: CIRCUS

Op 13 oktober aanstaande vieren wij twee feesten in een keer. Onze school bestaat 25 jaar en Stichting Meerkring bestaat 20 jaar. Deze feestelijkheden geven wij vorm door een heuse circusdag te houden. Circus Tadaa!!!! komt om samen met de kinderen een voorstelling voor te bereiden en op te voeren. Ouders en verzorgers helpen ons om deze dag in goede banen te leiden. Samenwerking krijgt weer prima vorm.

Groente en fruit

We hebben veel geleerd over groenten en fruit. Het is niet alleen gezond, maar vooral ook erg lekker. Deze heerlijke fruitsalade maakten de kleuters samen met Juf Nesrin en Juf Ashley.

Herfst

De kinderen van groep 3 zijn helemaal klaar voor de herfst!

 

 

Foto’s groep 8

Groep 8 had een drukke week!

We hebben een collage gemaakt over wie wij willen zijn als klas. Deze week was het ook StreekWise. We deden de remtest!

Het delen met breuken was wel erg…lekker?

Vandaag hielden de leerlingen van De Baander een fietscontrole. Samen met een fietsenmaker controleerden ze de fietsen van alle kinderen van groep 4 t/m 8.