Het voortgezet onderwijs

Woensdag 25 november heeft groep 8 een bezoek gebracht aan MAVO Trivium en de Amersfoortse berg. Hier kregen we informatie over het voortgezet onderwijs. Op beide scholen kregen we een rondleiding en een proefles. Het was een leerzame en gezellige ochtend!

Inpak-Zwarte-Piet

Er is een inpak-Piet op school actief geweest.
Toen de leerlingen dinsdagochtend op school kwamen had Piet heel veel ingepakt.
De deur van de klas was ingepakt, de kast was ingepakt, de verfflessen waren ingepakt, de bezem was ingepakt en nog veel meer.
En spannend dat de kleuters van groep 1/2B dat vonden!!!!!

Papier

Met de leskist ”Papier” hebben wij 2 keer een circuit gedaan.
We zijn op allerlei manieren met papier en het gebruik ervan bezig geweest. En toen er nog geen papier was maakten de mensen gebruik van kleitabletten om met elkaar te communiceren.
We hebben van oud papier nieuw papier gemaakt, met citroensap geheimschrift op papier geschreven, zelf een enveloppe gemaakt, met aardappels op papier gestempeld en ook nog kleitabletten gemaakt en daar een boodschap op geschreven.
Het waren leuke opdrachten en iedereen was er enthousiast mee bezig!

Pannenkoeken bakken

Na de herfstvakantie was het thema in de kleutergroep “Alles voor een pannenkoek”.
Als afsluiting was het dinsdagmiddag “pannenkoekenmiddag”.
Samen beslag maken en een plekje zoeken in ons “kleuterrestaurant”. En dan….. als de pannenkoeken gebakken zijn door drie paar helpende handen van ouders …………smullen maar!
Wat was het lekker. Zo lekker dat je zelfs je bord aflikt.

Herfst

Herfst op het schoolplein. Bladeren bij elkaar vegen en er dan enthousiast in springen. Maar ook in de schooltuin kijken wat er onder al die herfstbladen zit verstopt. Een dikke regenworm, een grote tor……….erg spannend allemaal.

Circus TADA

Op dinsdag 13 oktober hebben alle leerlingen van “de Meander” de hele dag geoefend voor een circusact diezelfde middag. De kinderen werden daarbij geholpen door de begeleiders van het circus TADA en heel veel enthousiaste ouders. Zowel in de school als op het schoolplein waren de leerlingen bezig met jongleren, acrobatiek, goochelen enz. Hieronder een paar foto’s van een zeer geslaagde dag.

Schoolfruit

De kinderen genieten zichtbaar van het schoolfruit!

IMAG0706 IMAG0710

25 jaar OBS De Meander

Op 1 december aanstaande bestaat onze school precies 25 jaar. Wij hebben al een feestje gevierd met het circus in oktober. Op 1 december staat een cadeautje voor alle kinderen klaar. Het is en blijft nog even een verrassing. Wie jarig is trakteert! En de omgeving kan goed zien welke leuke kinderen er op De Meander zitten.

Raar maar waar!?

Het thema van Kinderboekenweek was “Raar maar waar”. In deze week stonden kinderboeken over natuur, wetenschap en techniek centraal. Een mooie reden voor wat bijzondere proefjes in de klas:

Mondriaanhuis

Dinsdag 6 oktober zijn wij naar het Mondriaanhuis geweest. We hadden van tevoren in de klas al over het leven van Piet Mondriaan gesproken en getekend.

In het Mondriaanhuis werden we in 3 groepen verdeeld en kregen wij een leuke, leerzame rondleiding. De kinderen hadden op school goed opgelet en wisten al veel over het leven van Mondriaan en zijn werk te vertellen.

Na de rondleiding heeft iedereen met papier, schaar, lijm en potloden nog zelf een Mondriaan gemaakt.

Fijn dat er zoveel hulpouders met auto’s bereid waren om voor het vervoer te zorgen.

We hebben allemaal van deze ochtend genoten!

StreetWise

Maandag 28 september hebben wij in het kader van de Verkeersweek de les Hallo auto van een ANWB medewerker gekregen.
Buiten op straat achter de school leerden de kinderen hoe lang de remweg van een auto is en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto zitten en zij mochten zelf remmen. En we leerden ook hoe je de autogordel goed moet gebruiken.
Het was een leerzame ochtend!