Wij zijn kanjers!

Afgelopen vrijdag was het zover: samen hadden we 50 muntjes verdiend in de afgelopen weken en daarom hadden we een beloning gekozen. We hebben een theefeestje georganiseerd n we mochten extra buitenspelen. Iedereen had heerlijke zoetigheden meegenomen: zelfgebakken cake en koek, paaseitjes, verschillende theesmaakjes, stroopwafels.. We hadden zelfs een echte chocoladefontein in de klas. Samen hebben we gesmuld, een kop thee gedronken en filmpjes gekeken. Daarna zijn we buiten nog even gaan voetballen en spelen. Het was een geslaagd einde van de week en we waren erg trots op onszelf!

Smaakles

Wij hebben kennis gemaakt met verschillende smaken! Hoe werkt je tong? Hoeveel geuren herkent je neus eigenlijk? Na het beantwoorden van onder andere deze vragen zijn we gaan onderzoeken of we zelf verschillende smaken konden herkennen. We hebben een aantal specerijen geproefd en opgeschreven wat we dachten dat het zou zijn. Aan het einde van de les hebben we de verschillende smaken onthuld!

Techniekcircuit

Regelmatig zijn wij in onze groep met het techniek circuit bezig.
Zelf ontdekkend, leerzaam en leuk!

Uilenbraakballen

In februari hadden wij van het CNME de kist: “Braakballen” in de klas. We hebben uilenballen uitgeplozen en alles goed schoongemaakt. En met behulp van een determinatie kaart alle botjes, tanden en schedeltjes goed bekeken en in groepjes bij elkaar gelegd. Het was een interessant en verrassend werkje.
We hebben tijdens de les handvaardigheid ook nog uilen van klei gemaakt.
We zijn trots op het mooie resultaat!

Tekenopdracht

Een leuke tekenopdracht:
Smalle, hoge huizen, een beetje in de stijl van “Hundertwasser” met winterluchten op de achtergrond.
De resultaten zijn creatief en verrassend!

Juffendag

Op woensdag 2 maart, was het groot feest. Alle juffen van de kleuterbouw vierden die ochtend hun verjaardag. De dagen ervoor hadden de kinderen in de klas al geknutseld en geverfd om de klas feestelijk te versieren.
De verjaardag van de juffen werd door ouders van beide klassen georganiseerd.
Het thema was “dieren”. Alle kinderen kwamen in dierenpakken naar school.
Op school werden zij door een groepje ouders geschminkt. Prachtige dierengezichten werden er op de kindergezichtjes gemaakt.
Na een lekker hapje en drankje was er een spelletjescircuit , wat ook in het teken stond van “dieren”.
Aan het eind van de ochtend mochten de jarige leerkrachten “de Vogeltjesdans” ten uitvoer brengen.
Spontaan deden de kleuters en alle ouders die aanwezig waren, mee met deze dans.
Lieve ouders en kinderen, jullie hebben ons ontzettend verrast met deze leuke, fantastische ochtend. Dank jullie wel. De leerkrachten van de kleuterbouw.

EITJE TIK

Op donderdag 24 maart is het weer feest op school. Op de dag voor Goede Vrijdag vieren wij altijd ‘EITJE TIK’. Een schoolbrede wedstrijd met klassenwinnaars en een schoolwinnaar. Wie heeft dit jaar het sterkste ei en weet alle andere tegenstanders te breken?

JUFFENDAGEN

In het onderwijs is het wel een toevalligheid dat juffen vaak op dezelfde dag ‘jarig’ zijn. Ook bij ons is dit het geval. Op woensdag 2 maart vieren de juffen van de groepen 1-2 hun verjaardag. Op woensdag 1 april doet de juf van groep 7 dat. Het beloven weer feestelijke dagen te worden waarbij het jaarthema ‘FEEST’ volop naar voren zal komen.

OPEN OCHTEND

Op vrijdagochtend 11 maart stellen wij onze deuren open voor de Open Ochtend voor nieuwe ouder(s)/verzorger(s). Belangstellenden kunnen komen kijken naar en informatie opdoen over onze school. U bent van harte welkom om eens te kijken wat wij te bieden hebben in onderwijsland. Aanmelden hoeft niet, u kunt gewoon binnenlopen. U bent Welkom!!