Schoolreis: Burgers Zoo

We hebben nog een paar foto’s van de schoolreis naar Burgers Zoo. Wat was het een leuke dag. En de patatjes…heerlijk!

IJs!

Maandag 9 mei was het een mooie zomerse dag. Wat was het warm in de klas.
En wat is er nu leuker dan onverwachts met de kleuters op stap te gaan om een ijsje te gaan halen in de supermarkt.
En daar gingen we hoor. Met 60 kleuters even een ijsje halen bij de supermarkt. In een lange rij, twee aan twee, slingerend door de Emiclaer. Gelukkig lagen er genoeg raketjes in het vriesvak.
Daarna op naar het grasveld en genieten van het ijsje. Op de terugweg nog even stoppen bij een klein speeltuintje. Een schoolmiddag anders dan anders.

Terug naar de Middeleeuwen

Wij zijn 19 april naar de Middeleeuwse boerderij geweest op het landgoed Schothorst, om daar een ochtend te leven zoals de mensen dat in de Middeleeuwen deden. We werden daar vriendelijk ontvangen door boerin Driette, gekleed in Middeleeuwse kleding.

We zijn eerst binnen in de boerderij om het vuur gaan zitten en daar heeft de boerin ons verteld wat wij deze ochtend gingen doen. Het was in circuit vorm met de volgende onderdelen: graan malen, brooddeeg maken, groente snijden voor de soep, stokken maken voor het brood, het terrein verkennen en als laatste draden maken met een spintol. Er was bij elk onderdeel een moeder om dit te begeleiden.

Het is een boerderij uit de vroege Middeleeuwen en in die tijd konden de mensen op de boerderij helemaal voor zichzelf zorgen.
Na het circuit hing de soep al een tijdje te pruttelen boven het vuur. Zittend om het vuur hebben we eerst onze heerlijke eigengemaakte soep gegeten en daarna stokbrood gebakken. We konden ons zo heel goed voorstellen hoe het in de Middeleeuwen moet zijn geweest.

Het was een leuke, leerzame ochtend!

OPEN OCHTENDEN

Op woensdag 11 mei en woensdag 8 juni worden weer open ochtenden georganiseerd voor belangstellende ouder(s)/verzorger(s). Dat betekent dat u zonder zich aan te melden kunt komen kijken naar onze school. U wordt ontvangen door de directeur en krijgt tijdens een rondleiding informatie over de school en de werkwijze van onze school. Tevens wordt u in de gelegenheid gesteld om in gesprek te gaan met kinderen. Aan het eind van de rondleiding ontvangt u nog een enveloppe met informatie om thuis nog eens rustig te bekijken. Op beide ochtenden start een rondleiding om 09:00 uur en een rondleiding om 10:15 uur. U bent van harte welkom!

AVOND 4 DAAGSE

Lekker sportief bezig zijn. Heerlijk! Daarom stellen wij de kinderen van onze school wederom in de gelegenheid om deel te nemen aan de Avond4Daagse van Hoogland. Deze wordt dit jaar gehouden van 31 mei tot en met 3 juni. Vanuit school kunnen de kinderen vanaf groep 3 zich opgeven om mee te doen. De leerlingen van de groepen 3 en 4 lopen dan 5 kilometer, de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 leveren de prestatie om dan 10 kilometer per avond te lopen. Zet je beste beentje voor en wij zijn trots op jullie!

VERKEERSWEEK

Veilig en verantwoordelijk zijn bij ons op school belangrijke thema’s. Niet alleen moet je je op school veilig en verantwoordelijk gedragen, maar ook in het verkeer. Daarom hebben wij jaarlijks een verkeersweek. Deze week wordt dit jaar gehouden van 16 tot en met 19 mei. Extra aandacht aan verkeer, wat kun je tegenkomen, hoe moet je je gedragen. n wij kijken naar welke groep het meest lopend of op de fiets naar school komt. Dan ben je weer verantwoordelijk bezig voor de natuurlijke omgeving. Ook daar houden wij van.