Juffendag!

Er was groot alarm! Professor Krijn van Kriep was uit de gevangenis ontsnapt en hij was weer aan het experimenteren geslagen. Deze keer had hij het op de juffen gemunt. Hij wilde alle kennis van de juffen afnemen en voor zichzelf houden, zodat hij de slimste mens van de wereld werd..

De kinderen kregen eerst een filmpje te zien waarin duidelijk werd wat er was gebeurd: Er was bij juf Alita en juf Margreet iets in hun drankje gedaan en zij waren na het drinken hiervan alles vergeten. En het was besmettelijk, want juf Ilonka en juf Simone wisten ook niet zoveel meer.wat een ellende.

Maar er was hoop, de kinderen konden ervoor gaan zorgen dat het allemaal weer goed ging komen. Ieder kind kreeg een kaart met een geheime formule. Ze moesten d.m.v. een circuit door de school ingredinten verzamelen die nodig waren voor het tegengif om ervoor te zorgen dat de juffen hun geheugen weer terug te kregen.

Overal in en ook buiten de school waren mensen met witte jassen van een laboratorium om de kinderen hierbij te helpen. De professor hoopte natuurlijk dat het door de regen allemaal zou mislukken, maar de kinderen trokken zich niks aan van een regenbuitje.

Zij gingen enthousiast aan de slag en het is gelukt! De juffen kregen het tegengif en konden zich gelukkig alles weer herinneren en professor Krijn van Kriep werd opgepakt door de politie.
Eind goed, al goed!

Als afsluiting hebben we in de klas nog een paar dansjes van Just Dance gedaan.

Wat een leuke juffendag, wij hebben ervan genoten. En alle ouders bedankt om dit mogelijk te maken!

Bekijk hier het filmpje om te zien hoe het drankje werd gemaakt en hoe juf Alita en juf Margreet het drankje dronken.

Bijna naar groep 3

De oudste kleuters van groep 2b hebben er zin in. Nog even gezellig bij elkaar in de leeshoek.
De laatste weken in de kleutergroep en dan door naar groep 3.
De leesboekjes van groep 3 vinden ze al heel interessant.

Groep2oudsten2

ZOMERVAKANTIE

Op donderdag 07 juli zwaaien wij aan het eind van de dag de kinderen van groep 1 tot en met 4 uit. Voor die groepen start dan de zomervakantie. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 zal de zomervakantie een dag later beginnen om 12:00 uur. Altijd een vreemd gevoel om elkaar 6 weken lang niet te zien. Maar iedereen gaat genieten van vrije tijd, dat weten wij zeker. Natuurlijk wensen wij iedereen veel zon, rust, leuke momenten en heel veel gezelligheid! Op maandag 22 augustus gaan wij elkaar weer ontmoeten. Van start in een nieuwe groep met soms een nieuwe meester of juf. Maar eerst: VAKANTIE!!!!

MEANDERTHEATER GROEP 8

Het afscheid van groep 8 nadert met rasse schreden. Nog een aantal dagen voet over de drempel zetten van jouw basisschool. Nog samen even verstoppertje spelen op het plein dat zo vertrouwd is. Even de juf en meester gedag zeggen voordat je naar huis gaat. Jouw vertrouwde haakje aan de kapstok gebruiken om jouw jas en (soms wel heel grote) tas aan te hangen. Met elkaar oefenen voor het laatste Meandertheater uit jouw schoolloopbaan. Het Meandertheater van groep 8 wordt gehouden op woensdag 6 juli aanstaande. De kinderen zijn nu druk bezig met oefenen. Het wordt, zoals wij gewend zijn van onze kinderen, een geweldig optreden!

ZOMERFEEST!

Ook dit jaar wordt door OR-leden en hulpouders weer een prachtig Zomerfeest georganiseerd. Thema dit jaar is ‘Circus’. Op deze wijze sluiten wij het jubileumjaar feestelijk af. Tijdens het Zomerfeest op woensdag 29 juni zullen ouder(s)/verzorger(s) en kinderen van de school samen elkaar ontmoeten op het plein. Er staan diverse activiteiten gepland. Het belooft weer een gezellige boel te worden. Wij kijken ernaar uit!

KLM blauw in groep 6

In het kader van de vervoersweek hebben Noortje, (moeder van Quinten) en ikzelf, Amanda (moeder van Amlie) uit groep 6, een presentatie gegeven over KLM. In uniform hebben wij met veel enthousiasme groep 6 laten kennismaken met de vele facetten van KLM. Noortje als Gate Agent en ik als Purser, verwelkomden de leerlingen in de klas met een “Welkom aan boord…”. Te grote handbagage werd ingenomen en de juiste stoelen werden toegewezen. Toen de Gate Agent en de Purser de vluchtinformatie uitgewisseld hadden, kon de vlucht beginnen. Informatie over speciale passagiersvervoer, vracht, alleen reizende kinderen en dierenvervoer kwamen aan bod. De antwoorden op de quiz aan het einde van de presentatie waren het bewijs dat de leerlingen uit groep 6 veel geleerd hebben. Noortje en ik hadden nog nooit zulke leuke, enthousiaste passagiers!

Noortje Jeelof en Amanda Schoorl.

image1

Stadswandeling

Dinsdag 24 mei heeft groep 5 een stadswandeling gemaakt door de oude binnenstad van Amersfoort. We werden begeleid door onze priv stadsgids Hanneke Berger. We gingen samen met een aantal ouders die ons met de auto hebben gebracht en de groepjes hebben begeleid. Vlakbij het burgerweeshuis stond Hanneke al op ons te wachten. Daar vertelde zij ons het verhaal van 2 kinderen, Catharina (Kaatje) en haar jongere broer Johannes (Hannes), die als weeskinderen in het Burgerweeshuis woonden. Kaatje en Hannes namen ons via een speurtocht mee door het historische Amersfoort van de 17e eeuw. We waren met 6 groepjes en daar hadden de kinderen mooie namen voor bedacht: de Poortwachtertjes, de Morgensterren, de Duiveltjes, de Middeleeuwtjes, de Muurtjes en de Ontdekkertjes.
Wat hebben wij toch een prachtige oude binnenstad! Het was een leuke en leerzame ochtend en een mooie afsluiting van onze geschiedenislessen.