Rechts lopen en appeltaart bakken

Rechts op de trap
Deze weken staat de verwachting: ‘rechts lopen op de trap’ centraal binnen onze school. Wij hebben al goed geoefend hoe dat moet!

Appeltaart bakken
Juf Ingrid had heel veel appels gekregen en wij mochten die gebruiken voor het maken van 2 appeltaarten! Dat past ook nog eens heel goed in ons thema ‘opa en oma’! Samen hebben we zitten kneden, snijden en roeren. Natuurlijk mogen we het ook zelf proeven!

Groep12A_lopen en taart_1 Groep12A_lopen en taart_2 Groep12A_lopen en taart_3

Groep 5 maakt kunst!

Groep 5 maakt kunst; 5 lijnen, 5 cirkels.
De opdracht was maak een tekening, maar deze moet 5 lijnen en 5 cirkels hebben. De foto’s laten zien hoe creatief de kinderen deze opdracht hebben uitgevoerd. Ze mogen trots op zichzelf zijn.

Eind oktober komt er een gast in de klas. De kinderen krijgen dan een les in toneellezen. De kist boeken die we te leen krijgen zal ons veel mogelijkheden geven om het toneellezen te oefenen.

Kinderboekenweek

We hebben twee weken met veel plezier aan de kinderboekenweek gewerkt. We vonden het heel leuk dat een aantal oma’s en een opa in de klas kwamen voorlezen. Ook gingen de kinderen met het maatje van groep 7 samen een boek lezen. We hebben geknutseld en verschillende werkbladen gemaakt. De kinderen waren erg enthousiast!

Appeltaart bakken

Samen appeltaart bakken. De kleuters snijden kleine stukjes van de gekregen appeltjes. Rozijntjes erbij. Het bakblik insmeren met roomboter en je vingertjes erbij aflikken. Dan wachten…. tot de appeltaarten eindelijk uit de oven komen. En dan allemaal appeltaart met een dot slagroom met limonade. Dat was genieten en smullen.

Kinderboekenweek, voor altijd jong!

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “voor altijd jong”.
Opa’s en oma’s kwamen vanmorgen voorlezen in kleine groepjes aan de kleuters van 1/2 b. De kinderen genieten van het voorleesmomentje.
Maar ook de opa’s en oma’s zijn enthousiast. Een leuke ochtend voor jong en oud.

De eerste periode in groep 4

Het is wel even wennen in groep 4, maar wat wordt er hard gewerkt!

Een knutselopdracht van onze stagiaire Iris, n.a.v. het boek “Ik wil de maan”.

knutselopdracht Maan_groep4

Waarom binnen rekenen uit het boek, als we buiten heel goed kunnen zien en ervaren hoe je kunt spelen met schaduw?

Open Ochtend

Op woensdag 26 oktober is wederom een open ochtend gepland voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar gewoon een goede basisschool voor hun kind(eren). Om 09:00 uur start de eerste rondleiding, om 10:15 uur bent u van harte welkom tijdens de tweede ronde. U maakt kennis met het team, u hoort meer over circuitonderwijs en onze pedagogische aanpak en u kunt een kijkje in de klas krijgen. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van vragen. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar huis met veel indrukken en een enveloppe met informatie die u thuis verder kunt lezen.

Voor onze open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. Komt u gerust binnen, u bent van harte welkom!

Naar het bos

Dinsdagmiddag is groep 1/2 b naar het bos geweest. Het was ‘n mooie, zonnige middag. Fijn dat er ook zes ouders enthousiast met de kleuters mee liepen.
In het bos werd er ijverig met behulp van spiegeltjes gezocht naar paddestoelen, die zich deze herfst wel erg goed verstopt hadden. Maar uiteindelijk vonden de kleine speurneuzen toch paddestoelen. Nog even lekker spelen tussen de bomen, drinken en een koekje en dan weer terug naar school. Het was ‘n leuke middag. Dank je wel ouders voor ‘t meegaan. Top.

High tea, boekenweek en braderie voor Daan

– High tea als beloning na veilig & verantwoordelijk gedrag

beloning

– Crea circuit groep 7 en 8: fotohoudertjes van gips en gipsbeeldjes maken

crea circuit gipsbeeldjes (2) crea circuit gipsbeeldjes crea circuit fotohouders

– Techniekcircuit: een buigende hand

techniekcircuit

– Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong!’: lezen met maatjes / tentoonstelling: schriftjes, schoolboeken en een rapport van de oma’s van juf Debora

kinderboekenweek tentoonstelling school toen en nu

– Benefiet braderie voor de stichting ‘Staan voor Daan’ (de broer van de juf met MS)

benefiet braderie lege flessen inleveren benefiet braderie

De eerste weken

De kinderen hebben de eerste drie weken in groep er al weer op zitten. En wat hebben ze al veel geleerd! Ze werken met verschillende materialen in het circuit: stempelen, woorddoosje, computer, ringboekje, werkbladen en een boekje lezen. De kinderen genieten ook van het knutselen van de woorden die ze geleerd hebben.

Groep3EersteWeken1 Groep3EersteWeken2 Groep3EersteWeken3

De vader van Misni houdt een presentatie. Hij gaat 4 1/2 maand werken in Irak. De kinderen luisterden aandachtig naar hem en hadden veel interessante vragen.

Groep3EersteWeken4

Naar het bos

Maandag 3 oktober hebben wij een hele middag genoten van het mooie herfstweer! Wij zijn gezellig naar het bos gelopen en hebben daar de natuur onderzocht. Een van de lieve hulpmoeders had zelfs drinken en een koekje voor ons meegenomen!

Over Kenia en ringzwaaien…

Afgelopen week leerde groep drie veel over Kenia, de Masai en de dieren die daar leven. Het was heel interessant!

Ook de gymles was weer gezellig! Lekker ringzwaaien, basketballen en touwtjespringen!