Introductie bibliotheek

Op 9 dec hadden we een leuke en leerzame uitje naar de bibliotheek. Al zingend liepen we met z’n allen ernaar toe. We kregen daar uitleg hoe het allemaal precies werkt in de bibliotheek en welke soorten boeken je daar allemaal kunt lenen. Er werd een spannend verhaal voorgelezen en de kinderen deden daarna een speurtocht. Tot slot deden we een spel met een kommetje letters waar we een lekker soepje van maakten en mochten we allemaal een boek lenen. De kinderen waren erg enthousiast en vonden het erg leerzaam.

Vele handen maken een kerstboom

Sinterklaas in groep 3

Sinterklaas was gezellig! We hebben voor Sinterklaas gedanst en gezongen.
Sinterklaas is op de fiets gekomen en had grappige pieten bij zich.

SintGroep31

De surprises van Groep 6

Sinterklaas in groep 8

Kerstvakantie

Na hard zwoegen is het goed rusten. Dat geldt ook voor de kinderen en leerkrachten van onze school. Wij gaan dit doen tijdens de kerstvakantie. De eerste vakantiedag valt op maandag 26 december, de laatste op vrijdag 6 januari. Lekker even niets, de benen omhoog bij de kerstboom, genieten van gezelligheid thuis. n, niet te vergeten, nuttigen wij natuurlijk tijdens deze vakantie een heerlijke oliebol of appelflap! Wij wensen iedereen veel rust en voor 2017 veel gezondheid toe!

Kerstviering 2016

En wat doet een openbare school aan kerst? Wij vieren dit gezellig met alle kinderen tijdens onze kerstviering op donderdagochtend voor de kerstvakantie. Alle groepen treden voor elkaar op in een sfeer die recht doet aan het moment in het jaar en aan ons pedagogisch klimaat. Kinderen met speciale talenten treden misschien wel individueel op, anderen treden op met de hele klas tijdens een lied of dansje. Wij maken er iets moois van!

Kerstdiner 2016

Op woensdag 21 december komen alle kinderen ‘s avonds gezellig weer naar school. Wij hebben dan ons jaarlijkse kerstdiner. Mooie kleding, mooi gekapte haren, gespannen gezichten en de heerlijkste gerechten. Maar bovenal een gezellig samenzijn. Daar gaat het om, dat vinden wij belangrijk. Wie in de klas een muzikale bijdrage kan leveren mag dat zeker doen. Zo wordt het een nog mooier en gezelliger diner. Het kerstkoor van groep 6 zal zeker ook centraal een bijdrage leveren. Zingen voor en mt elkaar. Wij maken er weer een gezellige avond van!

Sint in groep 4

Sinterklaas en zijn pieten is ook groep 4 niet vergeten. We hebben voor hem opgetreden en als dank kregen we een cadeautje. Dankuwel sinterklaas en graag tot volgend jaar! We hielden in de klas ook een wedstrijdje: wie bouwt de hoogste pepernotentoren?

Groente- en fruitles!

Wij hebben weer groente en fruit op school. Wij zijn hiermee aan de slag gegaan: wat hoort bij groente en wat hoort bij fruit? Kunnen we zonder te kijken, proeven en raden wat het is? Dat lukte supergoed!

GroenteFruit GroenteFruit2

Pietengym

Vandaag hebben wij ervaren hoe het is om een pietje te zijn. Klimmen, klauteren, zwaaien, springen, pakjes werpen. Dat is wat een piet moet kunnen. We hebben ook een pietendiploma gekregen.

PietenGym2 PietenGym3 PietenGym4

Leskist Water

De leskist over water was erg leerzaam. We hebben allemaal leuke proefjes gedaan!

Leskist1 Leskist2

Gevulde schoenen

De pieten zijn in onze klas geweest en hebben onze schoentjes gevuld!
We hebben ook gezien dat de pieten met lezen bezig zijn geweest. Knap hoor, pietjes!

Pieten schoen zetten2 Pieten schoen zetten3