Streetwise!

Maandag stond in de gymzaal een verkeersparcours klaar. De kleuters leerden waar je op moest letten in het verkeer. Zoals wachten voor de zebra, oversteken, waar loop je, waar fiets je enz. Ook het autostoeltje werd bekeken. De kleuters werden allemaal opgemeten. Als ze groter waren dan 1.35 meter hoefden ze niet meer in een autostoel. Maar voorlopig kwamen alle kleuters, op een na, nog vele centimeters te kort.

Archeoloog

Dinsdag kwam er een archeoloog (de moeder van Gijs en Jet) bij de kleuters in groep 1/2 A en B. Zij kwam vertellen wat een archeoloog allemaal doet. Erg leuk werd er verteld aan de hand van een prentenboek over een archeoloog. Een powerpoint werd getoond en meegenomen spullen werden bekeken. Ademloos zaten de kleuters.

Juffendag

Vandaag was het juffendag! Wat hebben wij met z’n allen genoten! Leuk om al die blije koppies te zien. De juffen zijn erg verwend en willen de ouders en de kinderen bedanken voor deze gezellige dag!

Rupsen

Onze rupsen zijn vrijdag uitgekomen! Wat een belevenis, samen hebben we ze buiten uit laten vliegen.

Blik en klik!

Wat een leuke, leerzame les hebben wij vanmorgen in de gymzaal gehad!
We hebben geleerd wat een kijklijn is bij het oversteken. Hoe je veilig oversteekt bij een zebrapad en waarom je echt in een autostoeltje moet zitten als je onder de 1.35 m lang bent. Daarnaast hebben we geleerd waarom die gordel zo belangrijk is! We hebben ook gezien wat er gebeurt als je geen gordel draagt en er hard geremd moet worden.

Streetwise!

Vandaag leerden de kleuters hoe ze veilig in het verkeer kunnen oversteken en hoe ze de gordel veilig kunnen dragen in de auto:

OPEN OCHTEND

Ook benieuwd naar circuitonderwijs? Kom langs op onze open ochtend op 7 juni aanstaande. Er worden twee rondleidingen gegeven. De eerste start om 09:00 uur, de tweede om 10:15 uur. Op deze laagdrempelige manier hoort u meer over onze school, krijgt u een rondleiding, kunt u ook uw vragen aan kinderen stellen en krijgt u aan het eind een informatiepakket mee. Aanmelden is niet nodig, loopt u gerust even binnen.

PROJECTWEKEN

Onze jaarlijkse projectweken staan weer op de agenda. Wij houden deze van 6 tot en met 16 juni. Je kunt er echt alle kanten mee op, want het thema is ‘Fantasie’. Dat worden vast en zeker fantastische weken!

AVONDVIERDAAGSE

Onze kinderen vinden het niet alleen fijn elkaar op school te ontmoeten, ook na schooltijd genieten zij daarvan. Van 30 mei tot en met 2 juni kunnen de leerlingen vanaf groep 3 weer meedoen met de Avondvierdaagse in Hoogland. Zet je beste beentje voor!