Herfstbladeren op het schoolplein

Na n zonnige herfstvakantie vandaag weer naar school. Wat lagen er mooie gedroogde herfstbladeren op de speelplaats. De kleuters van groep 1/2b hebben de eerste dag na de herfstvakantie dolle pret gehad op de speelplaats. De juf werd bedolven onder alle bladeren, ze sprongen in de grote bult van bladeren en het blad werd hoog in de lucht gegooid. Er werden mooie herfstslingers voor in de klas geregen. We stempelden bladeren aan de boom met uitgesneden aardappels. Tot slot maakten we slakjes van klein en een kastanje.

 

REACTIE VAN EEN OUDER

N.a.v. onze thema-avond PBIS ontvingen wij de volgende reactie:

Deels vanuit interesse, deels vanuit een licht schuldgevoel dat ik maar beperkte inzet toon op de school van onze 3 kinderen meld ik mij op woensdagavond 11 oktober om 19.30 voor een thema-avond over PBIS. PBIS staat voor Positive Behavioral Intervention Support, een manier om met name gewenst gedrag positief te bekrachtigen. Anderhalf uur later sta ik met een energiek gevoel weer buiten de deur. Het leuke van PBIS is dat door het positieve te benadrukken er bij jezelf ook veel meer positiviteit ontstaat. Door het positieve te benadrukken, binnen een sociale context, kijken de kinderen naar elkaars gedrag en heeft dit een corrigerend effect. De combinatie van een positieve houding naar een kind en toch een corrigerend effect was voor mij een echte eye-opener. Ik denk dat ik hier ook in ons eigen gezin veel aan ga hebben. Het energieniveau nam ook toe door de bevlogenheid van Joop, Sander & Marloes over dit systeem en hoe ze vanuit passie en liefde voor onze kinderen hierover kunnen vertellen. Gedurende de avond was er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan & hebben we zelf een pictogram uitgekozen om te gebruiken binnen het eigen gezin. Een bijzonder geslaagde avond. Ik heb er geen spijt van dat ik hier mijn agenda voor heb vrijgemaakt! Bedankt Joop, Sander en Marloes!

De kop is eraf in groep 4

Wat wordt er hard gewerkt in groep 4, nieuw is spelling en taal, maar ook rekenen wordt niet vergeten. Daar waar groep 3 stopt gaan wij verder en hoe! Inmiddels zijn we begonnen aan keersommen. Best even pittig, maar met wat leuke spelletjes tussendoor gaat het vast en zeker goed komen.

OPEN OCHTEND

Ook in de maand januari hebben wij weer een open ochtend voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar een school voor hun kind. En wel op woensdag 24 janauri. Er worden die ochtend twee rondes gehouden waaraan u vrij kunt deelnemen. De eerste ronde start om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. U hoeft zich niet aan te melden.

Tijdens de open ochtend hoort u meer over onze school, onze manier van onderwijs en ons pedagogisch klimaat. Natuurlijk gaan wij ook de school in. Te beginnen bij ‘voorschool De Draakjes’. Deze vorm van peuterspeelzaal van SKA-kinderopvang is in onze school gevestigd en met hen is een intensieve samenwerking. Van daaruit gaan wij verder kijken in de school en kunt u ook in gesprek met kinderen. Zij zijn uiteindelijk de gebruikers en kunnen u precies vertellen wat zij van onze school vinden. Vergeet dan niet om ook vragen aan de kinderen te stellen, zij beantwoorden ze graag.

Herfstmiddag!

Omdat het bos helaas te drassig was om te gaan wandelen, hadden we een gezellige spelletjesmiddag in de kleuterbouw. Een groot succes met dank aan de hulpouders!

De eerste weken in groep 8

Crea circuit met groep 7
Crea circuit met groep 7

Crea circuit met groep 7

Muziekles - groep 8

Muziekles – groep 8

De week van de (gezonde) pauzehap

De week van de (gezonde) pauzehap

Muziekles - groep 8

Muziekles – groep 8

De eerste weken in groep 3

De eerste weken zitten er alweer op voor groep 3 en wat hebben we veel gedaan en geleerd! We kennen al meer dan 10 letters, we kunnen al klokkijken. Ook hebben we in groep 3 nog tijd om te spelen en we zien dat de kinderen daar van genieten. De klas ziet er ook super uit met al die creatieve werkjes van de kinderen!