Meandertheater

Wat zijn we er druk mee geweest. Het Meandertheater van groep 4 met als thema ‘groeien’. Groeien in de breedste zin van het woord; je wordt langer, je ontwikkelt je talenten, je denkt na over later, leert een andere taal, maar ook groeien in de natuur en op een podium durven staan terwijl iedereen vol verwachting naar je kijkt. Wat een kanjers in groep 4. Wat zijn jullie alleen dit schooljaar al onwijs gegroeid!!!
De juffen zijn trots op jullie.

Schoolschaatsen

Wat hebben we het leuk gehad, schaatsen op de schaatsbaan bij Emiclaer. Wat een talenten hebben we weer ontdekt!
Dankjewel ouders voor jullie hulp, ouderraad voor de heerlijke chocolademelk na afloop en BIK voor het toekennen van het buurtbudget, waardoor we een onvergetelijke ochtend hebben gehad.

Tijdschriftkunst

We kregen van de juf een halve bladzijde uit een tijdschrift. Deze had zij opgeplakt op een wit vel. De andere helft van de bladzijde hebben we niet gezien. We moesten de tekening dus afmaken en kijk …het is ons aardig gelukt.

Knuffeldieren

Wat vinden jullie van onze knuffeldieren? We konden helemaal los met lapjes, knoopjes, wol en zelfs met echte wol.Dekartonnen vormwerd beplakt met verschillende stukjes stof. We hebben zelf de knoopjes er op genaaid. Je kunt ze in het echt bewonderen in de vitrinekast bij groep 5.

Herfst

We zijn nu al een aantal weken in groep 5.Er wordt hard gewerkt, veel geleerd en ook wel gelachen. De herfst heeft zelfs voor de vakantie al op allerlei manieren de klas gevonden.Het begon al met de experimenten rond schimmels, dit was helaas ook te ruiken in de klas. Het vinden vansporenvan de paddenstoel. Hetzelf paddenstoelen kleien en daarna vielen de bladeren ook nog eens naar beneden. Het werd verder ook behoorlijk eng door de Kinderboekenweek. Spinnen in een web, op de vensterbank, monsters op het raam. Gruwelijk Eng, brrrr. En als nog niet genoeg was werd er op de gang ook nog een kattenfeest gevierd.

Kuddes knutselen

De leerlingen hebben kuddes geknutseld. Ritme en herhaling. Een mooie oefening en leuke, verrassende, creatieve resultaten!

GROEP 7 in pyjama

Als beloning heeft groep 7 ervoor gekozen om een dag in pyjama naar school te komen. Van pyjama tot huispak. Het kwam allemaal voorbij. En de kinderen van groep 7 weten hoe het hoort. Ook met deze kleding aan, ga je gewoon serieus verder werken binnen het crea-circuit! Een groep om trots op te zijn.

Inspectiebeoordeling

Het basisonderwijs wordt door de inspectie gecontroleerd. Zo ook wij. Wat de inspectie van ons vindt, vindt u via file://sources.localzone/Users$/5004-6396-J.Stas/Downloads/Onderzoek%20bestuur%20en%20scholen.pdf

De dieren en hun winterslaap

We hebben een winterse wandeling naar het NME gemaakt en daar activiteiten in het bos gedaan met het thema winter. Het was erg koud, maar de kinderen genoten van de leuke activiteiten. Ze leerden veel over de dieren en hun winterslaap. Welke dieren zie je in de winter en welke dieren houden een winterslaap? Ook gingen ze als een eekhoorn op zoek naar noten in het bos en maakten ze een eigen bedje van bladeren voor de winterslaap. De kinderen kregen ook nog een winterdiploma.


Verfcircuit

Vandaag hebben wij heerlijk gekliederd en gexperimenteerd met verf. Zo ontdekten we welke kleuren allemaal mengen tot nieuwe kleuren!