Techniek, bieb en maatjes

We hebben weer veel gedaan in groep 7.

Op vrijdag 29 november zijn we met de hele klas naar het Corlaer College in Nijkerk geweest om daar deel te nemen aan een Techniekevenement. De ene helft van de klas mocht in een speciale vrachtwagen allerlei technische proefjes doen en de andere helft maakte een eigen poppetje wat ze konden programmeren. Wat een leuke en leerzame middag!

Op woensdag 13 november gingen we naar de bibliotheek in Hoogland. Daar kregen we uitleg over het opzoeken van betrouwbare bronnen en hoe je de juiste boeken kunt vinden in de bibliotheek. In groepjes van 2 of 3 kinderen zijn we aan de slag gegaan.

We hebben al vier keer op donderdagmiddag een maatjesactiviteit gedaan. Groep 7 helpt groep 3 met het gebruiken van Gynzy en ze zijn nu gestart met het oefenen met programmeren. Voor zowel groep 7 als groep 3 een leuke activiteit. Wat kunnen de leerlingen van groep 7 hun maatje goed en geduldig helpen!